» Cucc

Hatalmas újításokat hozott 2014 a luxushajókon

| | Nem érkezett még hozzászólás
A luxushajók gyártói mindig szeretnek meglepőt alkotni, de az idén a szokásosnál is meghökkentőbb újításokkal rukkoltak elő a fejlesztőik.

A USA Today napilap utazási részlege összeállított egy részletes válogatást ezekből az innovációkból. Mi pedig kimazsoláztuk a legérdekesebbeket!458179366Fotó: Matt Cardy / Europress / Getty

A Royal Caribbean International vadiúj luxushajója, a Quantum of the Seas egyik legvagányabb fejlesztének a robot bármixereket tartjuk. Pedig erős a verseny: ahogy korábban írtunk is róla, bőven van a hajón újdonság!

Az utasok tableten keresztül rendelhetik meg koktéljaikat B1-O és N1-C robotoktól, akik gépesített karjaikkal az itallapon szereplő összes koktélt el tudják készíteni, az italt pedig futószalagon szolgálják fel a vendégeknek. 

Trend 2014-ben az óceánjárókon különböző szolgáltatásokat kínálni azoknak, akik ki szeretnék próbálni, hogy milyen érzés eltávolodni a hajóról a levegőbe, és onnan kémlelni a vizet.

A Norwegian Getaway fedélzetén erre a célra egy pallót szereltek fel, amire hevederekkel biztosítva lehet kisétálni és borzongani az alattunk tátongó mélység látványán. A Regal Princessre egy Tengeri sétány (SeaWalk) névre keresztelt tetőtéri üvegfolyosót építettek, ami belóg a tenger fölé, így itt azt élheti át az utas, hogy semmi sem választja el a víztől. A Quantum of the Seas utasai az Északi csillag (North Star) nevű üvegkapszulában emelkedhetnek 92 méter magasba a víz fölé. Azok a vendégek pedig, akiknek még ez sem elég, a beltéri ejtőernyőzést is kipróbálhatják a hajón.

Fotó: Matt Cardy / Europress / Getty

A Quantum of the Seas fedélzetén egy olyan sportközpontot is létrehoztak, ahol a hagyományos labdajátékokon túl még görkorizni is lehet, sőt, ha kedvünk tartja, akár még egy artista tanfolyamra is benevezhetünk. A létesítmény fő attrakciójának azonban a dodzsempálya számít, mert ehhez hasonló lehetőség korábban egyetlen luxushajón sem volt.

2014-ben az internetszolgáltatás is gyorsabb és olcsóbb lett a hajókon.

Melyik újdonságot próbálná ki leginkább?

 • 35
  A robotizált bármixert
 • 22
  Az üvegkapszulát
 • 30
  A dodzsempályát
 • 5
  Az illuzionista showt
 • 178
  A világ körüli hajóutat

Az év új célpontjai között az egyik legnagyobb meglepetést Bordeaux városa jelentette. A folyami hajós cégek közül kettő is megáll mostantól ott. A Viking River Cruises és az Uniworld kínálatában le lehet csapni prémium borkóstolással egybekötött utakra.

Fotó: Boston Globe / Europress / Getty

A Celebrity Cruises pedig a sörkedvelőknek igyekszik a kedvében járni azzal, hogy több mint negyvenféle kézműves sört forgalmazó bárakat nyitott hajói fedélzetén.

Fotó: Amy Graves / Europress / Getty

A Norwegian Getaway útját az Illusionarium nevű mágikus show teszi izgalmassá, melyben varázslók, illuzionisták és mentalisták bűvölik el a publikumot. A program vacsorát is tartalmaz, de nincs benne az alapszolgáltatási csomagban, aminek gyakran a fedélzeti szórakozás is része a hajokon. 

Fotó: Jordi Vidal / Europress / Getty

A Carnival Cruise Lines hajóin mostantól privát koncerteket is lehet rendelni, melyekre 20 és 40 dollár között árulják a jegyeket, de itt sem ez az egyetlen újdonság az utasok számára: az idei évtől kezdve a Norwegianhez és a Royal Caribbeanhez hasonlóan a Carnival is betiltotta a dohányzást a fedélzeten.

Végezetül jöjjön az év összes újítása közül a legnagyobb horderejű: Az Oceania Cruises a luxushajózás történetében először jelentette be, hogy elindítja világkörüli hajóútját. A 180 napos út során az óceánjáró hajó öt kontinenst, negyvennégy országot és nyolcvankilenc kikötőt érint majd, az első hajót pedig már januárban útjára indítják és a tervek szerint júliusban fog majd kikötni. Az út negyvenezer dollárba (kb. 10 millió forint) kerül majd.

Ha érdeklik a hajóutak, több cég ajánlatai között is válogathat a Travelo adatbázisában ide kattintva!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Téli üdülés? Stájerországban az egész család számára sokszínű élményt nyújt. Fedezze fel!

Lilla79 új galériát hozott létre
Dalmácia
1 órája
cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.