Elindult a világ első okoshajója

Elindult a világ első okoshajója

November 2-án indult el Londonból New Yorkba a Royal Carribbean újdonságokkal felszerelt hajója, a Quantum of the Seas, amelynek fedélzete többek közt mászófalat, szörfszimulátort és a világon egyedülálló panorámakapszulát is kínál – írja a Turizmus.com.

A hajó 16 vendégszintjén 4280 vendéget közel 2000 fős személyzet szolgál ki. A Quantum of the Seas számos attrakciót vonultat fel, a legkülönlegesebb azonban a North Starnak nevezett kapszula, amelyet 100 méteres magasságban, az óceán fölé emelve kínál 360 fokos panorámát az utasoknak. De különlegességnek számít a RipCord nevű szabadesés-szimulátor, és a Two70 nevű háromszintes közösségi tér is, melyben a videófalak segítségével bármilyen virtuális környezetet képesek a látogatók köré teremteni.

A Quantum nem véletlenül érdemli ki a világ első okoshajójának járó titulust: a technológiai megoldások már a foglalástól kezdve a vendégek kényelmét szolgálják. Minden utas már előzetesen online tudja lefoglalni a kirándulásokat, a wellness szolgáltatásokat, az esti programokat, és az éttermeket. A mobiltelefonos alkalmazás tárolja az utazáshoz szükséges dokumentumokat, és ennek segítségével automatizálható a becsekkolás is.

Műholdak segítségével még a nyílt tengeren is folyamatosan rendelkezésre áll szélessávú, korlátlan internetkapcsolat, így könnyedén használható két további okostelefonos applikáció, a hajó szolgáltatásainak foglalásához szükséges Cruise Planner, valamint az információkat, naptárakat tároló Royal IQ is.

Minden vendég chippel ellátott órát kap, amelynek segítségével a kabinajtó nyitásától kezdve a programokra jelentkezés és fizetés is rögzítésre kerül. A Bionic Bárban a tableten rendelt italokat robotbárosok mixelik a vendégeknek. A hajó személyzetének minden egyes tagja saját tabletet is kap. A hajó szobái közül több típus virtuális erkélyt is kínál.

A Quantum of the Seas a nyitószezonban 7 és 8 éjszakás Bahama-szigeteki, 8-11 éjszakás kelet-karibi és 11-12 éjszakás dél-karibi útvonalakon teljesít szolgálatot, mielőtt áthajózna Sanghajba. A Quantum-osztály következő hajója, az Anthem of the Seas 2015 tavaszán debütál.

További hasonló híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek