» Cucc

Jövőre divatosabbak lesznek a kalauzok

| | Nem érkezett még hozzászólás

A MÁV gőzmozdonyok és nosztalgia kocsik között, a vasúttörténeti parkban mutatta be új, magyar tervezők segítségével kialakított egyen-formaruha kollekcióját. A MÁV fokozatosan öltözteti a modernebb, praktikusabb és letisztultabb szabású ruhákba több ezer alkalmazottját, az utazóközönség számára 2015-től válik érzékelhetővé a ruházati arculatváltás.

A jelenleg használt, 13 éve bevezetett kollekció nem felel meg minden tekintetben a kor elvárásainak. A cserét az eltelt idő és a divat változása mellett a vasúttársaság átszervezése, modernizációja is indokolta - áll a vasúttársaság közleményében.

A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint téli kabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel. Az új egyen-formaruhák korszerű, lélegző alapanyagból készülnek, a szabásminta kialakításánál pedig a praktikus viselet követelményeit is figyelembe vették. Az új kollekció tervezésekor fontos szempont volt, hogy olyan ruhadarabok szülessenek, amelyek könnyen kezelhetők és egyszerűen tisztíthatók. Az új egyen-formaruházat minden darabja otthon, mosógépben is mosható, nincs szükség speciális tisztításra. A kabátok lélegző alapanyaga kiváló szellőzést biztosít, az ingek, blúzok anyaga pedig megkönnyíti a vasalást.

Az új egyen-formaruhákat az a közel 16 ezer munkavállaló viseli majd, akik tevékenységük végzése közben közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az utazóközönséggel, vagy a tevékenységük kapcsán ruházatuknak forgalomirányítással összefüggő szerepe van, esetleg munkavégzésük során a vasúti pályán tartózkodnak. A vasúttársaság a költségtakarékosság jegyében fokozatosan áll át az új kollekció alkalmazására, az arculatváltás már 2015-ben érzékelhető lesz az utazóközönség számára. Az egyen-formaruha divatbemutatón látható etalon kollekciója az a minta, amely alapján a MÁV-csoport a közeljövőben kiírja a közbeszerzést.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.