» Cucc

Harminc Rolls-Royce-t rendelt egy makaói szálloda

| | Nem érkezett még hozzászólás
Minden idők legnagyobb, majdnem ötmilliárd forint értékű megrendelését kapta a Rolls-Royce egy makaói kaszinómágnástól. Stephen Hung harminc darab hosszított Phantomot rendelt: a hat méter hosszú luxusautókkal akarja szállodájába csábítani az újgazdag kínai szerencsejátékosokat.

Stephen Hung 20 millió dollár (napi árfolyamon 4,84 milliárd forint) értékben 30 darabot rendelt a Phantom modell hosszított változatából (Extended Wheelbase), köztük párat külső és belső aranyozással, épülő, XIII. Lajosról elnevezett makaói luxusszállodája számára.

Az angliai Goodwoodban lévő autógyár, ahol kézzel szerelnek össze minden egyes példányt, még soha nem kapott ekkora egyszeri megrendelést. Az eddigi rekordot a hongkongi Hotel Peninsula tartotta 14 Phantommal.

A mostani megrendelés nyomán a 2016-ra megnyíló Hotel Louis XIII rendelkezik majd a világ legnagyobb Rolls-Royce-flottájával. A befektető a fényűző autóflottával akarja szállodájába csábítani az újgazdag kínai szerencsejátékosokat.

Az üzletfelek szerdai makaói közleménye szerint a két aranyozott Phantom lesz az eddigi legdrágább, amelyet az angol autógyártól eddig rendeltek, számszerű árakat azonban nem közöltek. A Phantom Extended Wheelbase nagy-britannai alapára 450 ezer font (734 ezer dollár), de az ár régiónként és az egyénileg rendelt extráktól függően változik, és szállították már le autót egymillió dollárért is.

Stephen Hungnak kilenc luxusmodellből álló magán autóparkja van, köztük egy egymillió dolláros Bentleyvel, amelynek motorházát 100 karátnyi gyémánt díszíti.

A francia reneszánsz és barokk stílusban épülő XIII. Lajos szálloda megtervezéséhez a kaszinótulajdonos szerződtette a néhai uralkodó egyik leszármazottját is.

A szuperluxus üdülőhotelben lesz a világ legextravangásabbnak mondott szállodai lakosztálya, egy 1860 négyzetméteres villa, amelyben állítólag 130 ezer dollárba fog kerülni egy éjszaka, írja az MTI.

A Hongkonghoz közeli, ahhoz hasonlóan Kínában belül különleges státuszt élvező Makaó a világ kaszinófővárosa, a szerencsejáték tavaly 45 milliárd dollár bevételt hozott, hétszer annyit, mint a Las Vegas-i kaszinóövezet.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
10 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
10 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.