Ne szálljon railjetre, tele lesz Szigetlakókkal!

Ne szálljon railjetre, tele lesz Szigetlakókkal!

Telített kocsikkal várható az Ausztria, Svájc és Németország irányába közlekedő railjet vonatok indulása hétfőn, a Sziget Fesztivál végét követően. Mentesítő vonattal és hosszabb szerelvényekkel is készülnek a hazautazók kiszolgálására. Belföldi utazáshoz számos más lehetőséget is kínál ebbe az irányba a vasúttársaság, érdemes előzetesen tájékozódni, mely vonatoknál lehet nagyobb utasforgalom a növekvő számú nemzetközi utazások miatt - írja közleményében a MÁV-START.

Teljes körű belföldi és nemzetközi menetjegyváltási lehetőséggel, útvonaltervezéssel, menetrendi információkkal is várja az érdeklődőket a fesztivál idejére kitelepült MÁV-START jegypénztár a Hajógyári-szigeten. Egy belföldi és két nemzetközi ablaknál történik az értékesítés, a menetjegy megváltásakor az ott dolgozó munkatársak hasznos tanácsokkal is szolgálnak. Elősegítve a Sziget fesztivál külföldi résztvevőinek hazautazását, mentesítő vonatot indít a MÁV-START Budapestről Bécsbe augusztus 18-án. Az osztrák fővárosig közlekedő szerelvény hétfőn 12 órakor indul a Keleti pályaudvarról, Kelenföld, Győr, illetve Hegyeshalom állomásokon áll meg.

Belföldi forgalomban kötelező a helybiztosítás a railjet vonatokra, a nemzetközi forgalomban utazók viszont helyjegy nélkül is utazhatnak, így tekintettel a Sziget Fesztivál ideje alatt tapasztalható kiemelkedően magas nemzetközi utasforgalomra, a railjet-szerelvényeken jelentős utasforgalom várható - figyelmeztet a vasúttársaság.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek