» Cucc

Úgy emailezhet a nyaralás alatt, hogy nem megy rá a gatyája!

| | Nem érkezett még hozzászólás

Július elsején tovább csökken a roaming ára az Európai Unió, valamint Izland, Norvégia és Lichtenstein területén, így nemcsak a telefonálásnak és üzenetküldésnek lesz elfogadható ára, hanem a mobilnetezésnek is. Az EU 2007 nyara óta szabályozza a mobilozás árát, és azóta a kimenő hívások percdíja nagyjából 90 forinttal, a bejövő hívásoké 57 forinttal, a kimenő sms ára majdnem a felére, az adatforgalom díja pedig a harmadára csökkent – írja az Index.

2014 júliusától az adatroaming ára megabájtonként 20 eurócentre (61 forint) csökken. A szolgáltatóknak kilobitenként kell számlázniuk, tehát a lekérdezések nem indítanak el újabb és újabb megabájtos számlázási ciklust, így napjában akár többször is ránézhetünk majd az emailjeinkre anélkül, hogy az vagyonokba kerülne. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, telefonálni is olcsóbb lesz: a hívásindítás legfeljebb nettó 19, a fogadás pedig nettó 5 eurocentbe kerülhet majd, egy SMS-ért pedig nettó 6 centet kell fizetnünk.

Sőt, néhány európai mobilszolgáltató azt is lehetővé teszi majd, hogy utazásuk előtt a polgárok külön szerződést kössenek, és egy helyi szolgáltatót válasszanak abban az országban, amelyikbe ellátogatnak. Így össze tudják hasonlítani az ajánlatokat, és kihasználhatják a vonzóbb ajánlatok és a kedvezőbb árak nyújtotta lehetőségeket.

Egyelőre egyébként csak a Telekom árai nyilvánosak: a külföldi hívásindítás 74,4 forint, a hívásfogadás 19,5 forint, az sms 23,5 forint lesz náluk. 

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Még mindig tart a nyár! Hosszabbítsa meg a nyarat Törökországban és Egyiptomban. Akár 2 gyermek szállása is ingyenes! (x)

szalay3 élménybeszámolót írt
Szlovákia, Stará Lesná (Felsőerdőfalva), SzG3
1 órája
Laczko új galériát hozott létre
Postojnai cseppkőbarlang
1 napja
andrea176 új galériát hozott létre
Koh Samui
3 napja
cobranco élménybeszámolót írt
Erdély határán...
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.