Ennyi utas még sosem járt Ferihegyen márciusban

Minden idők legjobb márciusával zárta téli menetrendjét a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. A legfrissebb statisztika szerint márciusban 662 575 érkező és induló utas fordult meg a Budapest Airport terminálján.

Az eredmény már csak azért is figyelemre méltó, mivel sok évben márciusra esnek a húsvéti ünnepek és ekkor még erősebb a forgalom. Ilyen volt tavaly is, amikor március 31-én volt húsvét. Idén viszont csak április végére esik, ezért is számít jelentős bővülésnek, hogy a Budapest Airport idei márciusi forgalma 5 %-kal haladta meg a tavalyi év harmadik hónapjáét – írja közleményében a Budapest Airport.

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

 Egyes légitársaságoknál, mind a hagyományos, mind a diszkont szektorban a járatok kihasználtsága meghaladta a 90 %-ot, ami igen jónak számít nemzetközi összehasonlításban is. A Budapest Airport idei átlagosan 7,4 %-os forgalom növekedése jelentősen túlszárnyalja a 4,2 %-os EU-átlagot és lényegesen jobb, mint a régiós versenytársaké (Bécs, Prága és Varsó).

A 2014-es nyári menetrendben 37 légitársaság 85 célállomásra kínál utakat Budapestről. A közlemény szerint a felkínált üléskapacitás alapján minden idők legerősebb forgalmára számíthat a repülőtér.

A Budapestről elérhető városok statisztikáját továbbra is toronymagasan London vezeti havi 90 000 utassal, de dinamikusan nőtt a forgalom Brüsszelbe, Rómába és Moszkvába is. Az elmúlt hét évben a budapesti repülőtér fejlesztésére elköltött 330 millió euró, azaz több mint 100 milliárd forint végre meghozza a gyümölcsét - idézi a közlemény Jost Lammerst, a BA vezérigazgatóját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek