» Cucc

Fotókiállítás nyílt Budapesten a Charles de Gaulle reptérről

| | Nem érkezett még hozzászólás
A világ hetedik, és Európa harmadik legfontosabb légi csomópontjának egyedi építészeti megoldásairól nyílt exkluzív kiállítás a belvárosi Le Meridien Budapest Hotelben. A fotókat Nánási Pál, az ismert fényképész készítette, aki egy korábbi, Air France divatfotózáson figyelt fel a Charles de Gaulle repülőtér másik arcára.

„Egy európai, vagy egy tengerentúli utazásnál, általában mindenki siet, de remélem ennek a kiállításnak köszönhetően majd sikerül néhány percet szakítani, és ezekre az egyedi építészeti és design megoldásokra is felfigyelni” – fogalmazott a kiállítás megnyitóján Melles Botond, az Air France magyarországi igazgatója.

Az európai légiközlekedés egyik legjelentősebb csomópontjának számító repülőtér teljes forgalmának több mint 30 százaléka átszálló utas. Ez a tény nagymértékben meghatározta a reptér kialakítását: tágas várótermek, és korszerű dizájn jellemzi. A tervezők igyekeztek úgy formálni a repteret, hogy az utasok a hosszabb várakozást is kényelmes körülmények közt tölthessék, azonban a reptér logikai újratervezésének fő célja épp az átszállási idő csökkentése volt, amely mára már átlagosan 6 perccel rövidült.

„Miközben a divatfotókat készítettem, felfigyeltem, hogy a repülőtéren milyen különleges, izgalmas megoldások vannak építészeti szempontból. Eleinte csak néhányat, szórakozásból kattintottam, de a fotók láttán nem volt kérdés, ezt a nagyközönségnek is meg kell mutatni. Az Air France is azonnal igent mondott, úgyhogy szerveztünk egy másik fotózást, ezúttal csakis az építészetre koncentrálva. Nagyon nehéz volt kiválogatni a kiállítás végső anyagát, mert legszívesebben minden fotót kiállítottam volna” – mesélt Nánási Pál a kiállítás hátteréről.

A kiállítás május 8-ig látogatható, hétfőtől vasárnapig, 12-19 óra között. A helyszínen Air France hostessek válaszolnak meg minden felmerülő kérdést.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.