Fotókiállítás nyílt Budapesten a Charles de Gaulle reptérről

A világ hetedik, és Európa harmadik legfontosabb légi csomópontjának egyedi építészeti megoldásairól nyílt exkluzív kiállítás a belvárosi Le Meridien Budapest Hotelben. A fotókat Nánási Pál, az ismert fényképész készítette, aki egy korábbi, Air France divatfotózáson figyelt fel a Charles de Gaulle repülőtér másik arcára.

„Egy európai, vagy egy tengerentúli utazásnál, általában mindenki siet, de remélem ennek a kiállításnak köszönhetően majd sikerül néhány percet szakítani, és ezekre az egyedi építészeti és design megoldásokra is felfigyelni" – fogalmazott a kiállítás megnyitóján Melles Botond, az Air France magyarországi igazgatója.

Az európai légiközlekedés egyik legjelentősebb csomópontjának számító repülőtér teljes forgalmának több mint 30 százaléka átszálló utas. Ez a tény nagymértékben meghatározta a reptér kialakítását: tágas várótermek, és korszerű dizájn jellemzi. A tervezők igyekeztek úgy formálni a repteret, hogy az utasok a hosszabb várakozást is kényelmes körülmények közt tölthessék, azonban a reptér logikai újratervezésének fő célja épp az átszállási idő csökkentése volt, amely mára már átlagosan 6 perccel rövidült.

További képekért kattintson!Galéria: Airfrance kiállításFotó: ACG

„Miközben a divatfotókat készítettem, felfigyeltem, hogy a repülőtéren milyen különleges, izgalmas megoldások vannak építészeti szempontból. Eleinte csak néhányat, szórakozásból kattintottam, de a fotók láttán nem volt kérdés, ezt a nagyközönségnek is meg kell mutatni. Az Air France is azonnal igent mondott, úgyhogy szerveztünk egy másik fotózást, ezúttal csakis az építészetre koncentrálva. Nagyon nehéz volt kiválogatni a kiállítás végső anyagát, mert legszívesebben minden fotót kiállítottam volna" – mesélt Nánási Pál a kiállítás hátteréről.

A kiállítás május 8-ig látogatható, hétfőtől vasárnapig, 12-19 óra között. A helyszínen Air France hostessek válaszolnak meg minden felmerülő kérdést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek