» Cucc

Éjszakázás NDK-bunkerben, vagy dínócsontváz alatt

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kelet-német bunkerben, a British Museum múmiái között, a brüsszeli Atomium egyik gömbjében, vagy akár a sydney-i állatkertben felállított luxus sátrak egyikében is tölthetjük az éjszakát, ha ahhoz van kedvünk. Az esetek többségében hálózsák, némi bátorság és vastag pénztárca szükséges a kalandhoz.

Álmodozott valaha arról, milyen izgalmas lehet egy múzeumban tölteni az éjszakát? Brüsszeltől New Yorkig számos helyen kipróbálható az élmény: van, ahol óriási dínócsontvázak alatt teríthetjük le hálózsákunkat, máshol luxussátorban ébredhetünk az állatkert lakóinak hangjára, de egy német bunkerben is álomra hajthatjuk fejünket. Mutatjuk a legjobb ottalvós programokat gyerekeknek és felnőtteknek.

Éjszaka múmiák közt, dínócsontváz alatt

A londoni British Museum 8-15 éves gyerekeknek szóló ottalvós programjai közül ugyan a vikingekkel foglalkozóra már nincs szabad hely, viszont a nyári, múmiásra még van. A kaland 35 fontba kerül, ebben a reggeli, és a foglalkozásokon kiosztott segédanyagok ára van benne. Az ottalvós program általában este 6-kor veszi kezdetét, amikor mindenki alvóhelyet választ magának az egyiptomi vagy a mezopotámiai galéria területén, éjfélig játékos foglalkozásokon vesznek részt a gyerekek, majd lámpaoltás következik. Ébresztő reggel 7-kor, majd reggeli után újabb feladatokat kapnak a kiállítási tárgyakkal kapcsolatban, a program 9-kor ér véget. Hálózsák, több rétegnyi ruha és szülői felügyelet szükséges a részvételhez.

Szintén Londonban, a Natural History Museumban a felnőtteknek is szerveznek ilyen ottalvós programot. Ekkor a múzeum központi csarnokának óriási dínócsontváza alatt lehet éjszakázni, három fogásos vacsorával kényeztetik a résztvevőket a múzeum éttermében, egész éjjel horror-természetfilmeket vetítenek, de például a rovarok szexuális életéről is lehet előadást hallgatni. A márciusi időpontra már elfogytak a helyek, de május 16-ra még lehet foglalni. A programon való részvétel nem olcsó: 175 fontba, vagyis mintegy 65 ezer forintba kerül (viszont a szállodai szobát megspóroltuk).

Színes gömbökről álmodom

Brüsszel ikonikus építményében, az Atomiumban is lehet éjszakázni – ide 6-12 éves korú gyerekek csoportjait és az őket kísérő felnőtteket várják. Este 6-kor kezdődik a program, filmvetítéssel és vacsorával szórakoztatják az egybegyűlteket, aludni a színes gömbökben lehet. A reggelit az Atomium tetején található panorámaétteremben szolgálják fel, majd egy előadást lehet meghallgatni az épületről. A program 10-kor ér véget, és mivel pár lépésnyire innen találjuk a Mini Európát és az Océade nevű élményfürdőt, már meg is van, mit csináljunk a nap további részében. Az Atomium-élmény fejenként 25 euróba kerül, minimum 10, maximum 24 gyerek vehet rajta részt egyszerre.

Zseblámpás kaland a múzeumban

A New York-i természettudományi múzeumban is szerveznek ottalvós bulikat: ezekre általában a 6-13 éveseket várják, és olykor tartanak csak lány vagy csak fiú esteket is. A programra hálózsákot és az éjszakai múzeum felfedezéséhez szükséges zseblámpát a gyerekeknek kell vinni, az ételekről és szórakoztató programokról a szervezők gondoskodnak. Egy éjszaka 145 dollárba kerül fejenként, a hatalmas kékbálna alatt aludni viszont megfizethetetlen élmény.

Ahol az állatkertben éjszakázhat az egész család

Ausztráliában, Sydneyben hálózsákra garantáltan nem lesz szükségünk az ottalvós élményhez. A Taronga Zoo ugyanis minden igényt kielégítő luxussátrakkal várja a családokat, kilátással a legendás kikötőre és Operaházra. A nagy érdeklődésre való tekintettel minden péntek, szombat és vasárnap este megtartják a programot. Egy felnőtt és egy gyerek 472,50 ausztrál dollárért (körülbelül 95 ezer forintért) tölthet el egy éjszakát az állatkertben. Az árban a szállás és ellátás mellett éjszakai szafarizás, fotózkodási lehetőség az állatkert barátságos lakóival, és olyan helyek meglátogatása is benne van, ahová az egyszeri látogatóknak esélye sincs bejutni.

Ha Sydney túl messzinek, a program pedig túl drágának bizonyul, kicsit közelebb, a London Zoo-ban is befizethetjük csemeténket egy éjszakai állatkerti programra. Persze, csak ha nem retteg a rovaroktól, ugyanis az állatkert rovarházában tölthetik a gyerekek hálózsákba burkolózva az éjszakát.

Éjszaka a bunkerben

Németországban, Ilmenau városának közelében található az az egykori keletnémet bunker, amiben nemcsak egy múzeumot nézhetnek meg a turisták, de ha úgy tartja kedvük, itt is éjszakázhatnak.

A vendégek nem csak szállást kapnak, de egyenruhát is, és úgy kezelik őket, mintha Stasi-tisztek lennének. A 16 órán át tartó "kiképzés" keretében korabeli vacsorát fogyaszthatnak el, felfedezhetik a bunkert, takarodó éjfél előtt fél órával van, ekkor mindenki nyugovóra tér az emeletes vaságyakon. Fél 8-kor ébresztő, reggeli torna, őrségváltás és a bunker elhagyása – mindezt 109 euróért cserébe.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.