Már a Tádzs Mahalt is bejárhatjuk StreetView-val

Minden vágya, hogy eljusson Indiába, és megnézhesse a Tádzs Mahalt, az agrai Vörös Erődöt, vagy Új-Delhiben Humájun császár síremlékét? A Google StreetView-val mától mindegyiket bejárhatja.

Pompeji utcái, a dubaji reptéren állomásozó Emirates Airbus A380-as, a világörökség részét képező wieliczkai sóbánya, a 828 méter magas dubaji Burdzs Kalifa, és a lenyűgöző Galápagos-szigetek után újabb fantasztikus helyen turistáskodhatunk a Google StreetView-val. Ezúttal a világ egyik leghíresebb turistalátványosságát, a Tádzs Mahalt tették bejárhatóvá a kis sárga emberke segítségével.

Galéria: Taj MahalEyeswideopen / Europress / Getty

 "A Tádzs Mahalt, India építészeti gyöngyszemét, több mint 350 éve építtette egy hatalmas uralkodó szeretett felesége tiszteletére. Az emlékmű világszerte ismert szimmetriájáról, fehér márvány köveiről és a születéséhez kapcsolódó szerelmi történetről. Ez a szinte leírhatatlan szépségű épület számos generáció szívét meghódította már. Világszerte több millió ember keres rá a Tádzs Mahalra minden évben Google-ön, hogy legalább így láthassák, ha már élőben sohasem juthatnak el ide. Most végre az egész világ bejárhatja a StreetView segítségével!" – olvasható a Google.com-on.

A híres épületet megnézhetjük a képeslapokról jól ismert, és turisták által ezerszer lefotózott szögekből, de ritkán látható távlatokból is felfedezhetjük, sőt, egészen közel lépve megszemlélhetjük a rajta található a faragványokat, de szemügyre vehetjük a környező tájat is. A Tádzs Mahal egyébként csak egy a most bejárhatóvá vált indiai helyszínek közül, melyhez a képeket egy hátra rögzített kamera segítségével vettek fel. Virtuálisan ellátogathatunk még az agrai Vörös Erődhöz és Humájun császár Új-Delhiben található síremlékéhez is.

Újabb cikkünk ebben a témában:
Rovarok támadták meg a Tádzs Mahalt - 2016.05.12.
India legismertebb épületének nyugati oldalán a fényes fehér márványt néhány hete zöld foltok tarkítják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek