Minek ablak a repülőre, amikor vetíteni is lehet?

A Spike S-512 nevű szuperszonikus repülővel 3 óra alatt New Yorkban lehetünk Londonból. A gép 2018 végén debütálhat, 80 millió dollárba fog fájni, és ami a legérdekesebb: nem lesznek ablakai, csak a gép testében végigfutó hatalmas kivetítői.

Az igazán szerencsések (és gazdagok) 2018 decemberétől akár a jelenlegi repülési idő fele alatt letudhatják az utazást. New Yorkból Londonba 3-4 óra, Los Angelesből Tokióba 8 óra alatt juthatnak el a jelenleg fejlesztés alatt álló Spike S-512-es szuperszonikus repülőgéppel. Erre a mutatványra korábban az 1976-2003 között szolgáló szuperszonikus utasszállítók, a Concorde-ok voltak képesek.

További képekért kattintson!
Galéria: A jövő repülőgépe
Spike Aerospace

 A bostoni székhelyű Spike Aerospace főként üzletemberek megrendelésére számít, egy gép 80 millió dollárba fog kerülni. A Spike S-512 borsos áránál és rendkívüli gyorsaságánál már csak a kialakítása érdekesebb: az utastérben egyáltalán nem lesznek ablakok. Kivetítők a belső falakon viszont annál inkább. Ezek a gép külsején elhelyezett kamerák képét mutatják majd, így kevésbé lesz az utasoknak bezártság érzete. Persze, aki pihenésre vágyik, az egyszerűen ki is kapcsolhatja az élő adást. Elsőre furcsának tűnhet, hogy a jövő az ablaktalan repülőké, de ahogyan a Gizmodo írja: "az ablakok csak nehezítik a repülőt, sérülékenyebbé teszik a gép testét és a repülő lassabban tud haladni miattuk".

Akinek tetszenek a gép tervei, akár a megvalósításba is beszállhat. A Spike Aerospace honlapján várják az adományokat, hogy tovább folytathassák a fejlesztést. 800 000 dollárra van szükségük, ebből 250 000 dollárt szeretnének a támogatóktól összegyűjteni.

Felülne olyan repülőre, aminek nincsenek ablakai?
Igen, nagyon tetszik az ötlet. - 1980
Nem, imádok a repülő ablakán át nézelődni. - 621
Semilyen repülőre nem ülnék fel. - 195
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek