Tuti ajándékok: mikrotörölköző és térképkarkötő

Ha még mindig nem vette meg a karácsonyi ajándékokat, gyorsan olvassa el cikkünket, biztosan talál benne hasznos tippeket. Gondolta volna például, hogy létezik Empire State Building formájú Nespresso kapszulatartó? Na ugye.

Bár a Galaxis Útikalauz szerint törölköző nélkül nem érdemes kilépni az ajtón, talán ez foglalja a legtöbb helyet a poggyászban (a törölköző, nem a Galaxis Útikalauz). Táborozáshoz, strandoláshoz nagyon hasznos a mikroszálas törölköző, ami leginkább egy túlméretes és nagyon puha portörlő rongyra hasonlít. Súlyának többszörösét képes folyadékból felszívni, vékony és könnyű holmi. Ha a gyerekek törölközőjét is nekünk kell a strandra cipelni, akkor különösen megéri, feleakkora lesz rögtön a strandcucc. A Decathlonban többféle méretben és színben kapható, de árulja a Mountex is.

Mikroszálas törölköző Galéria: Karácsonyi ajándékötletek Travelo módradecathlon.co.hu

 Édesapám gyakran utazik, és igazi szórakozott professzor, ezért születésnapjára és karácsonyra is simán lehet neki kisrádiót venni, mert sanszos, hogy a közbülső időszakban elhagyja. A Teréz körúti Conradnál találtuk ezt a digitális keresővel ellátott AEG darabot, mely egyszerű, kicsi, könnyű és jó hangja van. Két ceruzaelemmel működik, a hangfal pedig leszedhető róla, így ha fülhallgatóval használjuk, akkor még kisebb helyen elfér. Csak URH (FM) állomásokat fog.

Sokat utazó barátnőnek igazán hasznosak lehetnek a Designhype fém karkötői, melyekre különböző városok metrótérképét nyomtatták. Így a csuklónkra meredve anélkül tanulmányozhatjuk a vonalhálózatot, hogy turistának látszanánk. Választhatunk London, Párizs, New York, Milánó, Berlin és Chicago metrótérképei közül, mindegyik 37 dollárba kerül, és a világon bárhova megrendelhető.

Metrótérképes karkötő Galéria: Karácsonyi ajándékötletek Travelo módradesignhypeinc.com

 Nőként kézipoggyásszal utazni mindig problémás, a fürdőszobaszekrény tartalmát ugyanis lehetetlen bepaszírozni 10 darab maximum 100 milliliteres flakonba. Igazán hasznos ajándék lehet így a kedvenc kozmetikumok utazásra méretezett gyűjteménye. A Dr. Hauschkával nem fogunk mellélőni, feltéve, ha kiköhögjük a 15 ezer forintot a három kis flakonért. Az arcápolási alapcsomagban mélytisztító krém, arctonik és rózsakrém található, a Yukka webáruházban meg tudjuk rendelni.

Mit vegyünk metroszexuális ismerősünknek, akinek már tényleg mindene megvan, Nespresso géptől Samsonite bőröndig? A válasz egyértelmű: ikonikus épületeket formázó Nespresso kapszulatartót. Az Empire State Building sziluettjét már 5990 forintért megkapjuk az Innoshopban, és ha igazán ügyesek vagyunk, a játékboltban biztosan találunk hozzá egy fröccsöntött gorillát.

Korábban már ajánlottuk a Bagaboo zseniális táskáit, melyek talán külföldön már népszerűbbek, mint itthon. Kedvenc magyar manufaktúránk nemrég új hátizsákkal rukkolt elő, mely ideális kézipoggyászméret, de túrázáshoz, bringázáshoz is jól beválik. A Rancid alapverziója 15 ezer forint, de kérhetjük laptoptartó zsebbel és vízálló belsővel is, sőt légáteresztő hátszivacsot is tudnak bele varrni. A webshopban sárga, barna, fekete és zöld színben kapható.

Bringás hátizsák a Bagabootól Galéria: Karácsonyi ajándékötletek Travelo módrabagaboo.hu

 Csak egy szimpla kulcstartó, de nagyon hasznos: a Munkees karabinerén kétoldalas műszer lóg, egyik fele hőmérő, másik fele iránytű. A hőmérő Celsiust és Fahrenheitet is tud, mínusz húsztól plusz ötven (Celsius) fokig, úgyhogy Alaszkától Fokföldig hasznos útitárs. Amennyiben svájci zászlós kézipoggyásszal vagy Fila táskával utazunk, arra is remekül alkalmas, hogy megkülönböztesse a mi poggyászunkat az ötven másik ugyanolyan táskától. A Mountex 1990 forintért árulja webshopjában.

A rég nem látott unokaöcsnek mindig problémás ajándékot találni: ha a borítékba rejtett készpénz ciki, meglephetjük Wizzair-utalvánnyal. Ezt 25 és 50 eurós címletben is megvásárolhatjuk, és a célszemély bármelyik Wizzair-járatra beválthatja a megfelelő összegben. Különösen más városban élő rokonoknak hasznos ajándék, mivel online megvásárolhatjuk és e-mailben elküldhetjük nekik. Arra ügyeljünk, hogy a vásárlástól számítva csak egy évig érvényesek, tehát jövő karácsony előtt mindenképp be kell őket váltani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek