» Cucc

Felárért terpeszkedhetünk a turistaosztályon

| | 14 komment
A Morph üléseken utazók eldönthetik, mennyi helyre van szükségük, jegyüket pedig ennek megfelelően árazza a légitársaság, ha a koncepció megvalósul.

A repülős utak egyik nagy hátránya, hogy bárkit kifoghatunk utastársként. A térfelünkre átfolyó nagydarab útitárs igazán meg tudja keseríteni a nyolcórás transzatlanti repülést, az pedig csak szimplán bosszantó, ha csak ketten ülnek egy sorban, mégsem tudnak osztozni az üres középső széken a karfák miatt. Erre a helyzetre kínál forradalmian új megoldást egy brit dizájncég repülőgép-ülésterve, melyen tetszés szerint növelhető vagy csökkenthető az ülések szélessége.

A Seymourpowell által kitalált Morph üléskoncepciót a turistaosztályra tervezték, hiszen a business utasok amúgy is terpeszkedhetnek. A turistaosztályon a Morph ülésekre helyet váltó utasok eldönthetik, milyen széles ülést szeretnének, a légitársaság pedig szépen legombolhatja róluk az ennek megfelelő díjat. Hosszában sajnos ezzel a megoldással sem növelhető a lábtér, csak széltében. A széles ülésen azonban már oldalra dőlve kényelmesebben elfér az ember, épp úgy, mint mondjuk egy vonatkocsi szélső ülésein.

A karfáról sem kell lemondanunk, a megváltott jegyhez ugyanis előre fixált ülésméret tartozik, melyet a karfa és a fejtámla oldalra mozgatásával hoznak létre. Így vehetünk két szélesebb ülést, közöttük kicsi üres hellyel, vagy egy háromfős család osztozhat úgy is a székeken, hogy apának jár a legszélesebb hely, a gyereknek pedig csak gyerekméretű. A kényelem érdekében az ülésmagasság és az ülőlap hossza is változtatható, ami főleg a gyerekeknek és a nagyon magas felnőtteknek hasznos. Arról egyelőre nincs hír, mikor lesz a koncepcióból valóság – nekünk mindenesetre nagyon tetszik.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.