Árva tacskót hagyott maga után az Oktoberfest

Akárcsak a korábbi években, most is furcsábbnál furcsább tárgyakkal bővült a talált tárgyak osztálya a 180. müncheni Oktoberfest után. Többek között egy kerti törpe, egy hatalmas ceruza és 30 vadászkés keresi gazdáját.

Bár az Oktoberfest magyar változata csak holnap veszi kezdetét, az eredeti müncheni sörfesztivál október 6-án, vasárnap már véget is ért. A világ legnagyobb népünnepélyének tartott sörös bulin vélhetően jópáran akadtak, akik többet ittak a kelleténél. Erről árulkodik legalábbis a fesztivál talált tárgyak osztályának listája.

De miért megy valaki törpével bulizni
Galéria: Talált tárgyak az Oktoberfest után
Fotó: Marc Chapeaux Tips Rf / Northfoto

Idén a már említett törpe (ami egyébként Bayern München mezt visel), óriásceruza és vadászkések mellett egy gazdátlan segwayt, 940 ruhadarabot, több mint 1000 személyi igazolványt, 320 mobiltelefont és 400 kulcsot találtak a fesztivál területén – írja a brit Daily Telegraph. Ezekért a tárgyakért még egyelőre nem jelentkezett senki. Amit viszont keresnek, de nyoma veszett, az 50 000 eurónyi készpénz, egy dob és egy gitár.

Az Oktoberfest után általában körülbelül 4000 gazdátlan tárgy marad minden évben a fesztivál nyilvántartása szerint, ebből általában jó, ha ötből egy visszakerül gazdájához. Az évek során a legfurább talált tárgyak között volt egy Wasti nevű tacskó, egy horgászbot, egy bírósági végzés, egy szöcske és egy dedikált Playboy magazin is.

Voltak egy páran
Galéria: Talált tárgyak az Oktoberfest után
Fotó: Matthias Schrader / MTI

Az idei évben egyébként 6 700 000 liter sör fogyott a rendezvényen, ahol 76 sátorban lehetett vedelni. A fesztivál összesen több mint 6 millió látogatót vonzott, akik 500 000 sültcsirkét pusztítottak el közös erővel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek