» Cucc

Nézett már farkasszemet egy fókával? Most fog!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Charles Darwin 178 éve érkezett meg a Galápagos-szigetekre. A Google az évforduló tiszteletére bejárhatóvá tette a szigetvilágot Street View-val. Még víz alatti felvételek is vannak, érdemes megnézni!

A dubaji reptéren állomásozó Emirates Airbus A380-as és a wieliczkai sóbánya után újabb izgalmas helyen turistáskodhatunk a Google Street View-val. "A Google egy tíznapos túra alatt egy csomó képet rögzített a Galápagos-szigeteken. Ma végre közzétették az összeset. Charles Darwin 178 éve érkezett meg a szigetekre, a Google pont úgy időzítette a képek megjelenését, hogy nagyjából az évfordulóra essen" – írja a Cink.hu

A Google csapata egy videót is készített a túráról, ezt ide kattintva nézheti meg. Ha pedig inkább maga járná be a térképen a szigetvilágot, pár támpontot ad a Google blogja, merre érdemes elindulni. Az óriásteknősök például erre majszolják a leveleket, az oroszlánfóka itt néz velünk farkasszemet, a kéklábú szulák pedig emerre ácsorognak.

A Galápagos-szigetekről röviden

A Galápagos-szigetek egy 13 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport az Egyenlítő környékén, Ecuadortól 965 km-re nyugatra. A szigetcsoportot 1535. március 10-én fedezték fel a spanyolok. 1968-ban a szigetek nagy része nemzeti park státuszt kapott.

A szigetek leghíresebb állatai a galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök, és a szigetről szigetre különböző Darwin–pintyek, amik mára a világ legalaposabban tanulmányozott vadállatai közé tartoznak. Itt él a galápagosi medvefóka, a kéklábú szula, a galápagosi albatroszok, és itt élnek a galápagosi pingvinek is. A szigetek körüli vízben egyebek közt tengeri leguánok, a szárazon pedig varacskosfejű leguánok élnek.

A partokon kevés a csapadék, ezért ott a növényzet szárazságtűrő kaktuszos bozót. A nagyobb szigetek belsejének hegyoldalait már 1000–2000 mm csapadék öntözi, így ott  trópusi esőerdő alakult ki.

Forrás: Wikipedia

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.