» Cucc

Pezsgőzze végig a világot 2 nap alatt!

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az ígéretek szerint ezen a két napon nemcsak végigkóstolhatjuk a világ szinte teljes pezsgőrepertoárját, de az is kiderül, hogy mi az az 50 érv, ami a pezsgő mellett szól.
Fotó: Pezsgő Világ
Fotó: Pezsgő Világ

Szeptember 4-én és 5-én bárki végigkóstolhatja a világ különböző pontjain számon tartott, eltérő stílusokban, de kivétel nélkül magas minőségben elkészített buborékos italokat. A III. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivált ezúttal a Buddha-Bárban tartják, ahol pezsgőket, könnyű proseccókat, finom cavákat, légies crémantokat és champagne-okat is kóstolhatunk.

Mert a szervezők szerint a pezsgők bizony egyre népszerűbbek, mégis sokan elbizonytalanodnak, vajon mi a különbség egy prosecco és egy champagne között, ki volt Dom Pérignon, milyen ételekhez milyen pezsgő illik és mit jelent, hogy méthode traditionelle. Ezért a Pezsgő Világ célja, hogy a boréhoz hasonlóan egy pezsgőkultúrát is felépítsen, és ezen a fesztiválon mindenki választ kapjon minden kérdésére.

50 érv arra, hogy miért pezsgő

A Pezsgő Világ kiállítói ugyanis legalább ennyi meggyőző érvet sorakoztatnak majd fel, miért érdemes minden alkalomra és minden napszakban gondolni a pezsgőre, amely sokkal több, mint a jeles alkalmak itala. A minőségi magyar pezsgők és ikonikus márkák, például a Dom Pérignon vagy a Cristal mellett, bemutatkoznak majd olyan újdonságok is, mint a FIFA  Labdarúgó-világbajnokság hivatalos beszállítójának választott Taittinger ház Nocturne-je, vagy a Première Bulle – a világ legelső palackban erjesztett pezsgőjének örököse.

A szervezők célja, hogy a pezsgőkultúrával ismerkedők ne csak élményekkel, de információkkal is gazdagodjanak. Ezért a szakértő kiállítóktól megtudhatják hol, milyen módon és mely szőlőfajtákból készülnek kedvenceik, a pezsgő- és champagne-kurzusokon pedig még több titkot árulnak majd el a neves előadók.

Fotó: Pezsgő Világ
Fotó: Pezsgő Világ

Azonban nemcsak a buborékos nedű, de a gasztronómia, a divatvilág és a friss zenei stílusok rajongóit is várják a szervezők. A wonderLAB fiatal designerei egyedi, kézzel készített ruhákat és kiegészítőket mutatnak be, de két pezsgő között kávékülönlegességekkel vagy koktélokkal is felfrissülhetnek a látogatók. A Buddha-Bar séfje, Osama Kutaini még időben, pezsgőkre hangolt izgalmas pán-ázsiai menüsort készít a vacsoravendégeknek, hogy aztán 22 órától a rezidens DJ kelthesse életre a Buddha-Bar legendás, modern és autentikus keleti dallamokkal fűszerezett zenei világát.

Pezsgő Világ – III. Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál

Időpont: 2013. szeptember 4-5.
Hely: Buddha-Bar, Klotild Palace, 1052 Budapest, Váci utca 34.
Minden más részletet a további programokról a Pezsgővilág.hu oldalon és a Pezsgő Világ Facebook oldalán talál.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
18 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.