Népszerű a volt ABBA tag stockholmi szállodája

Sokan úgy szállnak meg a stockholmi Hotel Rivalban, hogy nem is sejtik, hogy az ABBA egyik tagja, Benny Andresson a tulajdonos.

Benny Andersson, a volt ABBA együttes tagja nemcsak a példátlan sikerű popcsapatot vezette kiválóan, hanem a résztulajdonát képező stockholmi szállodát is jól menedzseli – írja a Turizmus.com. A bohém művészek által lakott, kellemes hangulatú Södermalm kerületben működik a Hotel Rival, amelynek napi ügyeibe Benny Andersson ritkán szól bele, de fontos döntés nélküle nem történhet.

Kattintson és nézzen körül a szállodában!
Galéria: Abba tag szállodája
Fotó: Facebook/The Rival Hotel

Sok turista nem is sejti, amikor belép a látványos hallba, hogy ki is a tulajdonosi csoport vezetője. Hajdanán ABBA Starnak is nevezték a szállodát, amely 1937-ben Aston Hotel néven nyílt, és a földszintjén valamikor egy nagyszabású, art deco stílusú vörös szőnyeges, dívalépcsős, súlyos függönyökkel díszített mozi működött. Ennek stílusát a mai napig igyekeznek megőrizni a szálloda vezetői, olyannyira hogy ma is működik mozi a butikszállodában, sőt, saját DVD tárból is lehet kölcsönözni, ha a szobában akarunk megtekinteni egy filmet.

A Mariatorget térnél lévő hotelben mindegyik szoba egyedi berendezésű, a hatalmas poszterek a falon egy-egy híres svéd filmet idéznek, köztük persze az ABBA filmjét is. A dizájn, a berendezés és a funkcionalitás – mint általában a svédeknél – itt is kiemelkedő vonzerőt képez. A bár, a kávézó, a pékség, a bisztró, a szalon, az étterem és a szobák - a lakkozott narancs falakkal, a kézzel szőtt egyiptomi szőnyegekkel, a pöttyös lámpákkal és a vörös bőr szófákkal - egyedi stílust képviselnek. A konferenciateremben – a mozi nézőterén – 700 ember tud helyet foglalni.

További utazási híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek