Nézzen be egy Airbus A380-asba Google Mapsen!

Ha repjegyre nem is telik, a Google Maps segítségével bebarangolhatjuk az Emirates egyik Airbus A380-asát pilótafülkétől az első osztály elegáns zuhanyzójáig.

Bár már az is elég menő húzás volt a Google térképétől, hogy bejárhatóvá tette például Pompeji utcáit, vagy hogy körülnézhetünk vele a világ legmagasabb épületében, a 828 méter magas Burdzs Kalifában. Most azonban még ezeknél is izgalmasabb lehetőséggel bővült a térkép Street View funkciója: a dubaji repülőtéren az Emirates Airbus A380-asát is körbejárhatjuk.

Turistaosztály - Kattintson a további képekért! Galéria: Airbus a Google MapsenGoogle Street View

 Az üres gépet orrától a farkáig bejárhatjuk, megnézhetjük a pilótafülkét, átböngészhetjük, milyen italokat és sütiket kínálnak az üzleti osztály bárjában, vagy éppen arról is lehull a lepel, hogy az első osztályon pontosan milyen tágasak és elegánsak a zuhanyzók.

Az első A380-as egyébként 2008 augusztusában szállt fel az Emirates színeiben, azóta 4 millió zsemle, 4 millió teafilter, 538 500 üveg bébiétel, 1 millió fogkefe fogyott, és 157 000 friss virágcsokorral díszítették a fedélzetet – írja a CNN.com. Az Emiratesnek összesen 35 ilyen gépe van, 21 célállomásra repülnek velük.

First Class fürdőszoba - bennünk nem pont ilyen emlékek élnek a repülők mosdóiról Galéria: Airbus a Google MapsenPicasa / Google Street View

 Az Airbus A380-as szárnyfesztávolsága 79,8 méter, hossza 72 méter, 512 embert tud egyszerre szállítani és 15 000 kilométert tud repülni egyhuzamban. Ezekkel a paraméterekkel ma a legnagyobb utasszállítónak számít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek