Nehéz szingliként nyaralni menni

Egy friss brit felmérés szerint a szinglik fele azért nem megy külföldre nyaralni, mert nincsenek olyan spéci csomagok, amik az egyedülállóknak kedveznének.

"A brit szingliknek közel fele nem ment tavaly nyaralni, emiatt pedig a turisztikai szolgáltatókat okolják. Azok ugyanis olyan árakat szabnak, amik a családosoknak kedveznek. Úgy vélik, egyedül utazni olyan drága, hogy nincs is értelme elindulni" – írja a Daily Mail egy friss felmérés eredményei alapján.

Egyedül nehezebb.
Galéria: Szingli nyaralás
(Fotó: Bildagentur-Online/d.ewing / Northfoto)

 

A válaszadók többsége egyetértett abban, hogy útra kelne, ha az utazási irodák és más szolgáltatók nem családokra, párokra és baráti társaságokra gondolnának, hanem az egyedülállóknak is kínálnának jó árakat. Problémának tartják például, hogy sok hotel felárat kér az egyágyas szobahasználatért, miközben megeshet, hogy akik ketten utaznak, feleannyit sem fizetnek, mint az, aki egyedül száll meg.

A konkrét adatok szerint míg a szinglinknek 45 százaléka nem ment nyaralni tavaly, addig a házasságban élőknek csupán 28 százaléka nem utazott el. A megkérdezetteknek csupán 12 százaléka mondta azt, hogy biztonsági megfontolásokból nem megy egyedül külföldre, 49 százalékuk pénzügyi okokra hivatkozott. Háromnegyedük pedig egyenesen úgy vélte, az utaztatók nem szolgálják ki megfelelően az egyedülállókat.

Tényleg nehéz egyedül utazni?

Igen! (szingli vagyok) - 244
Nem. (szingli vagyok) - 23
Igen! (kapcsolatban élek/családos vagyok) - 29
Nem. (kapcsolatban élek/családos vagyok) - 15

A nem utazó szinglik fele azzal indokolta a nyaralás hiányát, hogy nincsenek egyedülállóknak kínált csomagajánlatok, és csak húsz százalékukat tartotta vissza az utazástól az a tény, hogy nincs kivel menniük. A kutatást végző Mintel szakembere úgy véli, az egyedülállók valóban alulreprezentáltak az utazási piacon. Egyedül az idősebb generációk egyedülálló tagjainak kínálnak sok helyen szolgáltatásokat: ezek a társasutak. Az ilyen jellegű, csoportos kirándulások azonban nem felelnek meg mindenki ízlésének.

A családosokat bezzeg kedvezményekkel várják.
Galéria: Szingli nyaralás
(Fotó: Northfoto)

 

Tapasztalataink szerint nem csupán egyedül lehet nehéz a megfelelő árakat megtalálni, de szokatlan számú felnőtt útjának megszervezése is okozhat némi fejtörést. Szállást foglalni egy háromfős felnőtt baráti társaság, vagy szüleivel együtt utazó, ám felnőtt korú gyermek számára sem egyszerű. Háromágyas szobák a legritkább esetben fordulnak elő, ha pedig mégis, a helyek többségén ez egy brutálisan kényelmetlen pótágyat jelent, és már indulhat is a sorsolás, ki nyeri meg a kényelmetlen fekhelyet.

Önöknek gyűlt már meg a bajuk utazásszervezés közben, mert túl kevesen, vagy éppen mert túl sokan voltak? Írják meg tapasztalatikat kommentben, vagy az olvir@travelo.hu-ra!

Miért lehet nehezebb egyedül nyaralni?

Inkább a pénz miatt. - 54
Inkább a társaság hiánya miatt. - 173

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek