Becsekkolásért arany iPad jár Dubajban

Kétmillió forintnál is többe kerül az a táblagép, amit a dubaji Burdzs al-Arab ad vendégeinek bejelentkezéskor. A szállodai szolgáltatásokról tájékozódhatunk vele, kicsekkoláskor pedig sajnos vissza kell adni.

Míg a legtöbb szálloda szórólapokon és apró kártyákon keresztül informálja vendégeit a környékbeli látnivalókról, programokról és a hotel szolgáltatásairól, addig Dubajban ugyanezt a funkciót egy 24-karátos arany iPad látja el.

Az arany iPad
Galéria: Burj al Arab
(Fotó: Burj Al Arab / Facebook)

Persze nem akárhol, hanem a mesterséges szigeten található, 321 méter magas, hétcsillagos Burdzs al-Arab toronyban. A hotel a Jumeriah nevű nemzetközi szállodalánc tulajdonában van, és 1999 decemberi megnyitása óta a modern Dubaj jelképévé vált.

A világ legexkluzívabb szállodájának tartott Burdzs al-Arabba történő bejelentkezéskor minden vendég megkapja a szálloda nevével gravírozott, 24-karátos aranyból készült, kétmillió forintnál is drágább eszközt – írja a brit Daily Telegraph.

A limitált szériás iPadeket a Gold & Co. London nevű cég készítette el, és a vendégek addig használhatják, amíg a szálloda vendégei, kicsekkolásnál sajnos meg kell tőle válniuk. Addig azonban egyfajta "privát recepcióként" használható az eszköz, mindent megtudhatunk belőle a szálloda éttermeiről, spa kezelésekről és egyéb szolgáltatásairól.

Arany fürdőhöz arany kütyü dukál
Galéria: Burj al Arab
(Fotó: jumeirah.com)

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városától eddig sem állt távol a fényűzés: nemrégiben számoltunk be róla, hogy itt még a rendőrök is Aston Martinnal vagy éppen Ferrarival járnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek