» Cucc

Holland tulipánmezők madártávlatból

| | Nem érkezett még hozzászólás
Absztrakt festményeknek is beillő tájképeket készít Sandro Santioli fotóművész. Izland után a holland tulipánföldek kerültek sorra. Ha elvarázsolták a művész képei, privát tanfolyamra is jelentkezhet hozzá.

Van, akit a városi, épített környezet ihlet meg, másokat a vidéki tájak ejtenek rabul. Ez utóbbiak közé tartozik az 56 éves Sandro Santioli fotóművész, aki repülőről készít meglepő nézőpontú, absztrakt képeknek is beillő alkotásokat. Ezúttal a világhírű holland tulipánföldek fölött repült hosszú órákon keresztül, hogy a több millió tarka tulipánból álló virágszőnyeget megörökítse.

Az olasz fotósnak nem ez az első ilyen projektje: korábban lélegzetelállító képeket készített Izlandról, egy Cessna fedélzetéről. Santioli művészetéről egyébként azt vallja, hogy már Toszkánában töltött diákkora óta szeretné a tájak szépségét valamilyen formában rögzíteni az örökkévalóságnak. "Ha tudtam volna festeni, lefestettem volna a Val d'Orcia környéki tájakat. Mivel festeni nem tudtam, valószínűleg ekkor született meg a szenvedélyem a fotográfia irányában" – állítja Santioli.

Magától a profitól is tanulhatunk

Sandro Santioli az év folyamán különböző kiscsopotos, illetve egyéni workshopokat tart az érdeklődőknek. Aki Toszkána csodáit szeretné fényképezőgépével megörökíteni, június 5-9. között érdemes a művész csapatához csatlakoznia, de július 20-28. között Írországban is tart workshopot. Sőt, december 3-8. között Isztambulban lehet tőle tanulni, az igazán elszánt természetfotósok pedig Indiába is követhetik őt jövő év elején. A workshopokról és oktatásokról itt, vagy az info@sandrosantioli.com e-mail címen lehet tájékozódni.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.