A Qantas stewardessei Louboutin-cipőben dolgoznak

A Qantasnak tervezett már egyenruhát Yves Saint Laurent vagy Emilio Pucci is. Mostantól Martin Grant és Christian Louboutin kreációiban dolgoznak majd az ausztrál légitársaság alkalmazottai.

Nem lehet rossz divatrajongóként Ausztrália nemzeti légitársaságánál, a Qantasnál dolgozni. A cég egyenruháit ugyanis neves divattervezők jegyzik – az április 14-én, vagyis a mai napon bemutatott új uniformist például az ausztrál divattervező, Martin Grant alkotta meg. Az új ruhát 12 600 alkalmazott fogja viselni, vagyis a pilótákat kivéve az összes dolgozó. 

Az egyenruha Miranda Kerr szupermodellen debütált
Galéria: A Qantas stewardessei Louboutin-cipőben dolgoznak
Fotó: Xposurephotos.com / Northfoto

A legjobban a női személyzet járt a sokoldalúan viselhető, és kifejezetten csinos egyenruhával. Piros és pink díszítéssel, valamint egy vékony fekete övvel dobta fel a tervező a fekete egyenruhát. De fekete ceruzaszoknya, hozzá illő blúz, szűk szárú nadrág, fekete blézer és az ezekhez illő pink-piros sál is az egyenruha-kollekció részét képezi. Az öltözék nem lehet teljes egy menő lábbeli nélkül, így a stewardessek Christian Louboutin cipőt is kaptak.

Miranda Kerr szupermodell nyitotta meg a bemutatót, amin leleplezték az új egyenruhákat, a többi modell a Qantas alkalmazottai közül került ki, akiknek külön erre az alkalomra megtanították, hogyan kell a kifutón Louboutinben járni. A sasszemű utazók egyébként már kiszúrhatták az új egyenruhát pár Qantas járaton: éppen azt tesztelik, hogy mennyire kényelmesek a különböző időjárási viszonyok között, illetve az egyes géptípusokon. 2014-re az összes alkalmazott az új dizájnt fogja viselni – írja a Newcastle Herald online.

Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója, Miranda Kerr szupermodell és az egyenruha tervezője, Martin Grant. A háttérben pedig modellként a légitársaság alkalmazottai.
Galéria: A Qantas stewardessei Louboutin-cipőben dolgoznak
Fotó: Xposurephotos.com / Northfoto

A Qantas egyenruháit 1959 óta kilencszer tevezték újra olyan nagyágyúk, mint Yves Saint Laurent, Emilio Pucci, George Gross vagy Harry Who. Az egyel korábbi egyenruha Peter Morrissey munkája, és 2003 óta viselték az alkalmazottak. Így ez volt Qantas 92 éves történetének leghosszabb ideig alkalmazott egyenruhája.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek