Egy ülés van Indonézia leghosszabb bringáján

Bár Indonéziában rekordot döntöttek a 13,5 méter hosszú kerékpárral, a világrekorder 35,6 méteres holland bicajnak a nyomába sem érnek.

13,5 méter hosszú kerékpárt építettek öntöttvas csövekből Indonéziában, Jáva szigetén. A méretes járművet sajnos egyszerre csak egy ember tudja használni, pedig a közel 26 méternyi csővezeték felhasználásával megépített bringán azért többen is elférnének. A bicaj ugyan Indonéziában rekorder lett – a korábbi csúcstartó 2,5 méterrel rövidebb – de a világrekordot egy holland kerékpár tartja a maga 35,6 méterével.

Galéria: A világ leghosszabb bringájaFotó: Arief Priyono / Barcroft Media / Northfoto

Az extrém hosszú kerékpár készítője Mijl van Maers Werkploeg, aki 2011 augusztusában, a hollandiai Maarheeze városában építette meg a bicajmonstrumot. A világrekord elismeréséhez arra volt szükség, hogy a járműnek csupán két kereke legyen, és ne lehessen semmilyen szokatlan módon stabilizálni. Magyarul, hogy olyan legyen, mint amilyennek egy átlagos kerékpárnak lennie kell. A bicaj az indonéz kistestvérénél jobban sikerült, ugyanis azon már ketten is elfértek: ahogyan a Daily Mail online kiadása írja, az egyik utas elöl irányított, a másik hátul pedálozott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek