» Cucc

Csigák és ottfelejtett anyuka a hotelszobában

| | Nem érkezett még hozzászólás
Kardot, kígyót, készpénzt, de szexjátékokat és családtagokat is felejtettek már szállodai szobákban a feledékeny vendégek egy felmérés szerint.

Utazásaim legstresszesebb pillanatai közé tartozik, mikor kapkodva elhagyom a lakásomat, illetve amikor összepakolok, és kicsekkolok a hotelből, vagy leadom a kulcsot a bérelt lakás tulajának. Kattog az agyam: mit hagytam otthon, vagy mit felejtek el hazavinni magammal? Mivel ennyire kényszeresen aggódom ezen, általában minden rendben megy, legrosszabb esetben is csak egészen apró dolgok vesznek vagy felejtődnek el.

Úgy tűnik, mások ennél sokkal lazábban kezelik ezt a kérdést: a New Zealand Herald internetes kiadásának cikkében idézett felmérés szerint emberektől és állatoktól kezdve a legdrágább értéktárgyakig mindent felejtettek már a szállodák szobáiban.

Ön felejtett már hotelszobában...

 • 2
  állatot?
 • 9
  embert?
 • 12
  készpénzt?
 • 76
  kütyüt?
 • 24
  olyan tárgyat, amiért nem mert visszamenni?
 • 60
  egyebet? (írja meg kommentben, mi volt az!)

A felmérést a Lastminute.com utazásfoglaló oldal készítette, több száz hotelt kérdeztek meg, mit felejtettek már náluk az utazók. A megkérdezett szállodák szerint egyre többen felejtik kütyüiket a szobákban: a válaszadó intézmények 23 százalékában hagytak már ott iPad-eket, laptopokat, okostelefonokat.

Az európai hotelekben egészen más ottfelejtett eszközöknek a száma emelkedett meg: 11 százalékukban találtak takarításkor elhagyott szexjátékokat és potencianövelő gyógyszereket.

Washingtonban 12 000 dollárnyi készpénz maradt az egyik hotelszobában, egy rendőr a jelvényét és a fegyverét felejtette egy Las Vegas-i szállóban, New York-ban pedig egy gazdátlan menyasszonyi ruhát találtak az egyik szálloda szobájában. Az értékes tárgyak mellett élőlényeket is gyakran felejtenek a szobákban: Milánóban egy vendég a kutyáját, egy budapesti hotelben valaki a csigáit, Washingtonban pedig egy kígyót felejtettek ott.

De állatok mellett embereket is hagytak már különböző szálláshelyeken a kicsekkolás után: Prágában egy üzletember a feleségét felejtette a hotelben, és egyedül hajtott a reptérre, Dublinban pedig valaki az anyukáját hagyta a szobában és nélküle távozott.

Ön felejtett már valamit vagy valakit hotelszobában? Szavazzon, vagy írja meg élményeit kommentben, esetleg az olvir@travelo.hu-ra!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.