» Cucc

Mennyibe fáj biztosítás nélkül utazni?

| | Nem érkezett még hozzászólás
Csípőtörés kezelése Argentínában hét és fél millióért, láz csillapítása Kanadában hatvanezer forintért, ujjsérülés ellátása Törökországban közel másfél millióért. Ilyen horror összegeket kell kifizetnie annak, aki biztosítás nélkül utazik. Európán belül igényeljünk Egészségbiztosítási Kártyát!

Külföldi – és főként az Európai Unión kívülre szervezett – utazásra utasbiztosítás nélkül elindulni nagy kockázatot jelent, hiszen bármikor történhet olyan baleset, amely nem csak a pihenést teszi tönkre, de a váratlan kiadások az út árának többszörösét is elérhetik. Ezt szemlélteti az az infografika is, melyet az elmúlt másfél év kárigényei alapján állított össze a K&H Biztosító.

Az infografikából kiderül, hogy a legkisebb sérülés, vagy egy ártatlan megfázás kezelése is súlyosan megterhelheti a pénztárcánkat külföldön. Ha hazaszállítás, vagy például speciális mentés is társul az ellátáshoz, könnyen milliós összegre rúghat a számla. Elég, ha egyszer kerül ilyen helyzetbe valaki nyaralás alatt, biztosítás nélkül, és szinte megoldhatatlan helyzetben találja magát. Pedig egy négyfős család egyheti, Európán belüli tengerparti nyaralásának biztosítása már összesen 6 400 – 9 100 forint közötti összegből megköthető. De jó tudni azt is, hogy az EU-n belül az unió polgárainak jár az ingyenes kórházi ellátás, ha igényelnek az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól ingyenes Európai Egészségbiztosítási Kártyát. Erről itt találnak részletes információkat.

Tehát, baleset-, betegség- és poggyaszbiztosítást kötni Európán belül inkabb azért hasznos, mert akkor is térítenek, ha például betegség miatt meghiúsul a nyaralás, vagy változik az utazás időpontja: mondjuk, előbb haza kell jönnünk. Illetve olyankor látjuk nagy hasznát a biztosításoknak, ha az adott országban a kérdéses orvosi ellátás nem ingyenes, ilyen például a fogorvos Angliában. De olyan úti célok is vannak – Belgium, Finnország, Franciaország és Luxemburg – ahol az összes költséget a betegnek kell megelőlegeznie, és a tagállam biztosítója téríti ezt később vissza. Tájékozódjunk tehát előre, szerezzük be az Egészségbiztosítási Kártyát, és ha szükségét érezzük, kössünk biztosítást is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
1 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.