Így élje túl a Szigetet

Zárt cipő, pulóver, kézfertőtlenítő - és már kezdődhet is a buli. Mit ne hagyjon otthon, ha a hétvégén kimegy a Szigetre?

Bár a Sziget Fesztivál már jócskán elkezdődött – mikor Önök ezeket a sorokat olvassák, már harmadik napja fogom amortizálni magam a rendezvényen, és vannak olyanok is, akiknek ez a hatodik napja, a mínusz és nulladik napi programoknak köszönhetően – egy két túlélőtipp sosem jön rosszul. Főleg, hogy még előttünk a hétvége. Mit pakoljunk a táskánkba, ha kilátogatunk a 20. Sziget Fesztiválra, és hol pihenhetünk meg a nagy buli hevében?

 

Kulturált szórakozás
Galéria: Túlélni a Szigetet
Fotó: Rimai Tímea Éva / Travelo

 

Öltözködés: zárt cipő, meleg ruha, sapka

 

Bár meleg van napközben, és a nyári ruhákhoz jobban is néz ki egy szandál vagy papucs, fesztiválozni el ne induljanak így. Az egy dolog, hogy már a K-hídon letapossák az ember lábát, de az igazi móka csak a tapadós és mindent ellepő porral tetőzik igazán. Egy rommá taposott, ragtapaszos, poros láb pedig sem a tulajdonosának, sem a környezetének annyira nem klassz. Előzzük hát meg mindezt egy kényelmes zárt cipővel. Lehetőleg ne fehérrel, mert az este végére fekete lesz.

Még mindig a jó időnél tartva – bár a hétvégére a kánikula enyhülését ígérik az okosok – napvédő sapkát vagy kendőt mindenképp vigyünk magunkkal. Szintén jó ötlet egy játszós napszemüveget a fejünkre biggyeszteni, ha már délután kilátogatunk a Szigetre. Szigorúan ne valami drága darabot, mert a nagy menőzésnek sírás lehet a vége, amikor ráülünk egy sörpadon, vagy Tiga buliján az I wear my sunglasses at night kezdetű örökbecsűt ordítva repül le a fejünkről az éjszaka közepén.

 Ha valóban tovább hűl az idő, már napközben is szükség lehet egy könnyebb kardigánra. De szikrázó kánikulában se induljunk neki egy szál trikóban és rövidnadrágban a napnak. Meglepően hideg tud lenni a hajnali órákban, és bár ezen egy darabig tud segíteni némi Fény, azért a táskába pakolt pulóvert is jó ötletnek tartjuk. És ha már a táskánál tartunk: mindenképp valami olyat javasolnánk, amit az ember maga elé tud fordítani a tömegben, és a pántja sem a legkönnyebben leszakítható. Így talán könnyebb elkerülni, hogy megszabadítsanak az értékeinktől.

 

Viva la higiénia: kézfertőtlenítő, papír zsebkendő, ragtapasz

 

Egy fesztivál nem fesztivál kétes tisztaságú – na jó, tök koszos – mobilvécék nélkül. Mivel ezekben a vécépapír csak ideig-óráig számít az alapfelszereltség részének, gondoskodjunk erről magunk. A legegyszerűbb, ha egy csomag papír zsebkendőt rendszeresítünk erre a feladatra. Kényesebbek nedves törlőkendőt is vihetnek magukkal, no meg egy jó kis alkoholos kézfertőtlenítő sem árt, biztos, ami biztos. Szintén nem rossz ötlet egy csomag ragtapaszt is bedobni a táskába, nehogy már a feltört lábunk miatt ne jussunk el egy szuper koncertre a sziget másik végébe.

 

Jó ha van: feltöltött telefon, egy kis víz, és némi napkrém

 

A telefonunk akkumulátorát mindenképpen töltsük fel teljesen, nehogy a társaságunkat elveszítve, lemerült telefonnal, tizenkét idegen holland társaságában érjen a hajnal. Ha okostelefonunk van, töltsük le a Sziget alkalmazást, és máris egy programfüzetnyivel kevesebbet cipelünk. Ha nem akarjuk fényképezéssel meríteni az akksit, érdemes lehet egy kicsi gagyi fényképezőgépet is kivinni, ha azok a típusok vagyunk, akik szeretnek a barátaikról zsarolásra is alkalmas képeket készíteni szórakozás közben.

 

Függőszék elvitelre is
Galéria: Túlélni a Szigetet
Fotó: Rimai Tímea Éva / Travelo

Akik abszolút a túlélésre mennek, azoknak egy félliteres palack is figyel a táskájukban, természetesen nem vodkával – mert azt nem engedik – hanem ásványvízzel töltve, mert azt viszont beengedik a biztonsági őrök. Egy kis víz pedig sohasem árt a nagy fesztiválozás közepette sem. Illetve egy kis napvédő krém is jól jöhet, hogy az orrunk csak a másnaposságról legyen piros, ne a leégéstől.

 

Ha nagyon fáradt, pihenjen kicsit

 

A víz mellé energiaitalt is akartunk ajánlani olvasóinknak, de beláttuk, hogy egy jó kis szundit nem pótol egy műanyagízű pörgető. Így inkább gyorsan körbenéztünk a Szigeten, hogy hol lehet egy kicsit lemenni alfába, ha már nagyon a halálunkon lennénk. Bár a sörpadok alapvetőek egy fesztiválon, sok helyen ezeknél jóval kényelmesebb, pihentetőbb fekvő- és ülőalkalmasságokon szusszanhatunk egyet.

Mit a legfontosabb a Szigetre vinni?
Mobiltelefont - 120
Pulóvert - 17
Naptejet - 6
Pénzt - 358
Cipőt - 51
Szandált - 2
Mindegyiket - 129
Zsepit - 24
Kézfertőtlenítőt - 48
Sapkát - 12
Napszemüveget - 29

 A Pop-Rock Nagyszínpadtól nem messze, kellemesen árnyékos helyen a Shopline Zöld Bár például babzsák puffokat tett ki a fesztiválarcok kényelmére, a Magyar Zenei Nagyszínpad felé vezető úton pedig függőágyakat láttunk. Aki pedig tényleg lemenne alfába, annak a déltől hajnali egyig nyitva tartó Lumináriumot, vagy a Civil Szigeten egy kis jógázást ajánljuk.

Figyelem! Cikkünk szigorúan az otthonalvós jeggyel rendelkezőknek, illetve egy-két napra kilátogatóknak szól, ezért nem tartalmazza a sátrazáshoz szükséges túlélő felszereléseket. Hosszú évek óta kiköltöző veteránoknak – ha még vannak ilyenek – nyilván nem mondtunk most semmi újat, kérjük, emiatt ne háborogjanak, köszönjük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek