Drágán add a reptered: Bruce Willis Ferihegyen forgatott

New York-i rendszámú sárga Chevrolet-taxik, kék-fehér amerikai rendőrautók, La Guardia repülőtéri feliratok. Ilyen kép fogadta hétfőn azokat, akik a Budapest Airport 2. Termináljára látogattak délelőtt, ahol Bruce Willis és stábja forgatta a "A Good Day to Die Hard", magyarul "Drágább, mint az életed" című filmjének repülőtéri jeleneteit.

Nem kevesebb, mint négyszáz filmes szakember, díszletes, sminkes, operatőr, világosító, jelmezes és statiszta lepte el a Budapest Airport 2. Terminálját, hogy leforgassák a Die Hard sorozat legújabb, sorrendben ötödik filmjének egyes repülőtéri jeleneteit. A pontos szervezésnek köszönhetően a repülőtér utasai szinte semmit sem érzékeltek a hétfő délelőtti forgatásból, hiszen a repülőtér érkezési szintjének forgalmát csak a felvételek idejére, azaz 2-3 percre zárták le a filmesek, a közte levő szünetekben szinte zavartalanul haladhatott a forgalom a külső sávon, derül ki a repülőtér közleményéből.

Galéria: Bruce Willis FerihegyenBudapest Airport

 Az eddig megismert forgatókönyv szerint a Die Hard-sorozat hőse, John McClane hadnagy ebben a jelenetben New York La Guardia repülőterének termináljáról indul, hogy Oroszországba menjen leszámolni a rosszfiúkkal. Ezt a jelenetet forgatták a délelőtti órákban a ferihegyi 2. Terminálon. A világhírű amerikai filmszínész tiszteletet parancsoló pontossággal érkezett a forgatás helyszínére: Bruce Willis a kiadott forgatási tervnek megfelelően 7:00-kor már beöltözve, sminkelve beállt az első jelenet helyszínére. A stáb profizmusát dicséri, hogy délelőtt 10 órára, a tervezettnél egy órával korábban befejezték a forgatást és visszaadták a forgalomnak a repülőtéri utakat.

Galéria: Bruce Willis FerihegyenBudapest Airport

 A délutáni forgatás már a repülőtér belső részén, az Aeroplex javítóhangár előtt zajlott, amelyet erre az időre amerikai légibázissá alakítottak át a Die Hard 5 produkció berendezői. A filmforgatás részeként egy kisebb business jetet is bérelt a stáb, amelynek magyar lajstromjelét szakavatott kezek percek alatt átalakították amerikaivá. A filmes stáb a forgatás háttérbázisát a májusban bezárt 1. Terminálon alakította ki, itt rendezték be a statiszták öltözőit, itt tárolták a különféle amerikai repülőtéri egyenruhákat, jelmezeket, a ruhákhoz tartozó kiegészítőket, itt rendezték be sminkszobákat is, sőt a stáb számára egy hatalmas ebédlőt is üzembe helyeztek a központi csarnokban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek