» Cucc

Iroda londinerrel és pincérrel

| | Nem érkezett még hozzászólás
Amerikában egyre több szabadúszó használja a menő szállodák éttermeit és bárjait irodaként. A hotelek örülnek, hogy pezseg az élet a társalgóban, és konnektorokat szerelnek mindenhova a laptopok számára. Magyarországon ez a divat még kevéssé terjedt el, kávézókban azonban sokan neteznek és dolgoznak.

A Starbucks korszaka lejárt: már nem a sarki kávézóban üldögélve lógnak az ingyenes wifin azok a fiatal magánzók, akik pénzkidobásnak tartják az irodabérlést, hanem a négy-öt csillagos hotelek előcsarnokaiban,  írja a Wall Street Journal. A szállodák pedig kifejezetten örülnek, hogy élettel telik meg a lobbi, és nem csak fáradt vendégeik lézengenek benne.

Egy hotel imázsának ugyanis nagyon jót tesz, ha pezseg az élet a társalgóban. Alex Calderwoodnak, az amerikai Ace Hotels szállodalánc egyik alapítójának feltűnt, hogy a portlandi Ace hotel lobbija helybéliek egyik kedvenc találkozóhelyévé vált, és úgy döntött, a többi szállodájában is igyekszik hasonlóan vonzó körülményeket teremteni, írja a Wall Street Journal.

A lap által megszólaltatott szabadúszók szerint a lobbi kellemes munkahely, mivel nem olyan zajos, mint egy Starbucks kávézó, és a mellékhelység sem foglalt állandóan. Igaz, a kávé kicsit drágább, mint a főutcán, viszont az ingyenes újratöltés amerikai hagyománya itt is él. A szálloda mellett szól az is, hogy rengeteg konnektor áll a vendégek rendelkezésére.

Persze kockázatos is lehet, ha nem a megfelelő közönség látogatja a helyet: „Ha egy hotel a lobbijába invitálja a helybélieket, nagyon fontos, hogy a brandjének megfelelő társaságot vonzzon“ – nyilatkozta Laurent Vernhes, a Tablet Hotels szállásfoglaló oldal társalapítója a lapnak.

Magyarországon egyelőre nem divat hotelek társalgóiban dolgozni, leginkább talán azért, mert a szállodáknak sem hiányzik ez. Bár vannak hotelek, ahol az étteremben ingyen adnak wifit a vendégeknek – például a budapesti Kempinskiben - másutt erről hallani sem akarnak. Az Intercontinentalban például nemrég egy sajtótájékoztató után a szálloda éttermében 10 eurót kértek a wifiért újságírónktól, aki szerette volna tudósítását elküldeni. Hiába üldögélt kávéja és süteménye felett, a fogyasztáshoz nem járt ingyen internet.

Rövid és nem reprezentatív felmérésünkből az derült ki, a harmincas kreatívok itthon kocsmákban, kávézókban és gyorséttermekben szoktak az ingyen wifin lógni, a szállodák éttermei és társalgói nem vonzzák őket különösebben. Hamarosan részletesebben is feltérképezzük, hova érdemes mennie annak, aki szeret idegenben dolgozni Budapesten.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.