» Cucc

Hétvégi kiruccanáshoz pakoljon cementes zsákba!

| | 1 komment
Utazótáskát gumibelsőből, neszesszert fogkrémes tubusból, laptoptáskát cementes zsákból. Újrahasznosított utazótáskák és egyéb kellékek körképe a Travelón.

Mindjárt indulunk, már csak be kéne pakolni... Na, de mibe? Ha jót akarunk a környezetnek, akár vitorlából készült utazótáskába is hajigálhatjuk ruháinkat. A költőpénzt biciklibelsőből készült tárcában tárolhatjuk, a laptopunk bangladesi cementes zsákból újjászületett szütyőben indulhat velünk útnak, a piperéknek pedig jó helye lesz az elhasználódott sátorponyvákból összevarrt neszesszerben. Hol lehet ilyesmihez hozzájutni?

Először nézzük a hazai kínálatot. A magyar Free Wind például elhasználódott vitorlákat, ponyvákat, köteleket hasznosít újra, hogy dögös táskák formájában kapjanak egy második esélyt. Van itt fehér vitorlából gyártott szatyor, aminek a kék hajókötélből készült fülét karabinerrel rögzítették, de cuki, nőies válltáskát, vagy egy hétvégényi cuccnak elegendő utazótáskát is varrtak már ilyen anyagokból.

A Free Wind termékeit első sorban a vitorlázás-buzik figyelmébe ajánlanánk. Bár a cuccok többsége olyan jól néz ki, hogy nem szükséges a vízi sportos előélet, hogy remek dolognak találjuk a vitorlák ilyen forma újjáéledését. A cég egyébként sok szeretettel várja a már használhatatlan vitorlákat, hogy ahelyett, hogy a hulladék-lerakóban végezzék, valaki kedvenc szütyőjét varrhassák meg belőle. A termékeiket a honlapjukon található elérhetőségeken keresztül lehet egyelőre megrendelni, az árak 3900 és 19 000 forint között vannak.

Az újrahasznosított anyagok divatjáért lelkesedőknek valószínűleg nem cseng ismeretlenül a szintén hazai BalkanTango márka neve. A cég defektes bicikligumi-belsőkből gyártja különböző nagyvárosok neveire keresztelt klassz táskáit és pénztárcáit. Városnézéshez például remek egy kisebb Budapest vagy Istanbul táska. A költőpénznek pedig jó helye lesz a Maribor, Bucharest, Sofia vagy Warsaw névre hallgató pénztárcákban.

Amellett, hogy jó érzéssel tölti el az embert, hogy ezek a gumibelsők a szeméttelep helyett trendi táskákként végzik, még nagyon praktikus viselet is. Évek óta gyűrök egy közepes méretű BalkanTango táskát, járt már velem Európa legkülönbözőbb pontjain és fesztiválokon is, de mindez meg se konnyant neki. Nem kényes, nem koszolódik, tartós és még tök jól is néz ki. Világjáráshoz pont passzol. A termékeket több üzletben, illetve a márka webshopjában lehet megvenni, a pénztárcák 35 euró, a táskák 75-150 euró közt mozognak.

És akkor nézzünk pát külföldi példát. A BalkanTangóhoz hasonló technikával gyártja már komolyabb pakoláshoz is alkalmas táskáit az argentin Neumática. Egy-két éjszakára lehet jó például ez a sportosabb darab, amit az Onfriday.co.uk brit webshopból – több más környezetbarát illetve etikus kereskedelemből származó táskával egyetemben – meg is rendelhetünk. A Neumatica táskája 130 fontot kóstál, erre jön rá a szállítási költség 11.50 fontért.

Az amerikai TerraCycle reklámponyvákat, sátrakat de akár még fogkrémes tubusokat is felhasznál kiegészítőihez. A praktikus, vízálló, elhasználódott sátrakból fabrikált neszesszert például itt lehet megrendelni 38 dollárért, sajnos egyelőre csak Amerikában, de már dolgoznak a nemzetközi szállítási lehetőségeken.

Még ez sem elég? A londoni székhelyű Ganesha többek között cementes és haltápszeres zsákokból, elhasználódott biztonsági övekből gyárt érdekes táskákat. Az újrahasznosított szütyőkre gerjedőknek amúgy a kézműves cuccokat árusító Etsy.com-on is érdemes nézelődni, akár kávétároló zsákból készült hétvégi tatyóra, férfiingből eszkábált szennyestartó zsákra, vagy farmerből készült, városnézéshez is remek tatyóra lehet itt lelni.

Önöknek kellene valamelyik?

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.