Rulettszállással vakmerően spórolhat

Az új, Guestmob nevű alkalmazással akár jelentős összegeket is spórolhatunk szállásunk költségeiből, feltéve, ha hajlandóak vagyunk a szerencsére bízni sorsunkat.

A világ legnagyobb szállodaláncainak összefogása után újabb hotelszoba-foglalási rendszer indult. A Guestmob névre hallgató keresőmotor a piaci áraknál olcsóbb lehetőségeket kínál – már ha hajlandóak vagyunk némileg a jó szerencsénkre bízni a nyaralás bizonyos részleteit. (Megrögzött szerencsejátékosok előnyben!) A Guestmobon keresztül ugyanis nem konkrét hotelt, hanem régiót lehet foglalni. Ezt követően a rendszerben szereplő, itt található szállodák egyikében kapjuk meg a lehető legjobb árú szobát. 

Fotó: . / Northfoto

Persze azt előre meg lehet nézni, hogy az adott város bizonyos részein milyen szállodákat és milyen árakon kínál a rendszer, tehát valamennyire képet lehet előzetesen is alkotni arról, hogy mire számíthatunk. A Guestmobon jelenleg 20 amerikai városba foglalhatunk, ezek között olyan népszerű célpontok szerepelnek, mint New York vagy Los Angeles. Aki a tengerentúlon töltené vakációját, a Guestmob.com-on tud regisztrálni, de a Facebook-os adataival is be tud lépni az oldalra.

A rendszer bonyolult algoritmusokkal próbálja előre megjósolni a szállodák foglaltságát egy adott időpontban, és azokat a szobákat veszi meg a hotelektől, melyeket amúgy maga a hotel nem tudna kiadni. Így képes jelentős kedvezményeket kínálni felhasználóinak, persze egyben kihasználja azt is, hogy egyszerre sok szobát vásárol meg, emiatt mennyiségi kedvezményt is kap a hotelektől.

Rábízná a szerencsére, hogy hol fog megszállni?
Persze, a lényeg a legjobb ár. - 46
Nem, maradok a Booking.com-nál, és társainál. - 32
Nem, utazási irodában szeretek foglalni. - 5
Nem, a hotelek saját oldalait használom. - 32

A Lifehacker.com szerzői ki is próbálták az alkalmazást: átlagosan 15 százalékkal alacsonyabb áron találtak szobát a New York-i régióban, mintha máshol foglaltak volna. Megnyugtatásul azt is írják, hogy ha véletlenül egy olyan hotelbe kapnánk helyet, ahol semmiképp nem hajtanánk álomra a fejünket, a rendszer visszatéríti a pénzt és kezdhetjük elölről az egészet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek