» Cucc

Két felesnyi sampon a retikülben

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mióta az EU csak 100 ml-es piperéket enged kézipoggyászban szállítani, a neszesszer bepakolása nem könnyű feladat. Túlméretes kedvenc samponunkból, tusfürdőnkből érdemes kisebb üvegbe áttölteni a szállításhoz, ha nem akarjuk, hogy a reptéri kukában végezze a flakon.

A pakolás sokak számára az utazás előtti készülődés egyik legnyomasztóbb lépése. Különösen igaz ez a repülős utakra a biztonsági előírások miatt, főként, ha egy szál kézipoggyásszal igyekszünk megoldani az utat. Ebben ugyanis csak a szigorú szabályoknak megfelelő módon vihetünk folyadékokat, ha pedig hibázunk a pakolásnál, a legdrágább arckrém is a reptéri kukában végzi.

(kép: Buy-HER)

A kézipoggyászban lévő folyadékok szállítását központilag határozta meg az EU, vagyis nem a légitársaságok akarnak kiszúrni velünk furcsábbnál furcsább előírásokkal. A kiindulási pont, hogy folyadékot legfeljebb 100 ml űrtartalmú tartályban szállíthatunk, már ha a kézipoggyászba akarjuk tenni. (Félreértés ne essék: a feladott bőröndbe annyi, és olyan piperét tehetünk, amilyet szeretnénk.) A kézipoggyászba kerülő, egyenként 100 ml-nél kisebb térfogatú tartályokat egy átlátszó, újrazárható, 20x20 cm méretű és legfeljebb 1 liter térfogatú műanyag zacskóba kell helyeznünk. Fontos, hogy például a rúzsok, ajakbalzsamok is folyadékoknak minősülnek, ezek helye is az átlátszó neszesszerben van. Viszont nem muszáj külön költenünk ilyen piperetáskára, a tapasztalatok azt mutatják, hogy ha egy átlátszó zacskó nyakát megcsomózzuk, az is kielégíti az újrazárhatóság kritériumait. (Budapestről Malmöbe, Milánóba és Eindhovenbe menet teszteltük, minden irányban átment a biztonsági ellenőrzésen.) A dm-ben egyébként lehet kapni kifejezetten repülőútra készült, 1 literes, ziplockos zacskót is, a szendvicses és kukazsákok környékén keressük.


Ezt a műanyag zacskót a biztonsági ellenőrzés során külön be kell mutatni, a feltételeknek eleget nem tevő folyadékainkat pedig itt dobatják ki velünk könyörtelenül, tehát jó erre odafigyelni. Bosszantónak tűnhet ez a szabályozás, de ha jobban körülnézünk a fürdőszobánkban, láthatjuk, hogy nem is annyira kevés az a bizonyos 100 ml. Egy átlagos golyós dezodor például 50 ml-es, egy fogkrém 75 ml, egy arckrém szintén 50 ml, az ajakbalzsamok pedig nem többek 5 ml-nél. Egyedül kedvenc testápolónk, tusfürdőnk, samponunk okozhat problémát, de erre is van már megoldás. A Butlers és a Müller is árul átlátszó neszesszereket, apró tégelyeket és flakonokat, amelyek megfelelnek a biztonsági előírásoknak, és amikbe könnyedén kiporciózhatjuk a pár napra elegendő mennyiséget kedvenc kozmetikai termékeinkből. Azért persze nem árt az odafigyelés, a Butlersnél például 55, 110 és 250 ml-es útiflakont is árulnak, nálunk csak a legkisebbet (ezt) fogadják el ezek közül. Aki pedig nem ragaszkodik a megszokott márkáihoz, a dm és a Rossmann (utóbbi kínálata a tapasztalataink szerint jóval erősebb a műfajban) egyaránt árul apró tusfürdőt, hajbalzsamot, de még hajlakkot és mini hajzselét is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
15 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
16 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.