Együtt a város: ünneplés a Bálnában Budapest napján

Együtt a város: ünneplés a Bálnában Budapest napján

Rengeteg játékkal, még több zenével és ünnepi meglepetésekkel vár mindenkit Budapest születésnapján, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének alkalmából a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., egy hamisítatlan, ingyenes családi napra, november 19-én, vasárnap napkeltétől napnyugtáig, a Bálnába.

Farkasházi Réka és a TintanyúlFotó: Budapest Napja

A színpadon egész nap egymást váltják a családok zenés kedvencei: Huzella Péter, Szalóki Ági, Kovácsovics Fruzsina, Nefelejcs Bábszínház, Farkasházi Réka és a Tintanyúl és a Kolompos Együttes.

Állandó programok és foglalkozások várják az egész családot:

Egészséges Budapest - Minden, ami gasztro!

Sportos Budapest - Bubizz és motorozz velünk!

Kreatív Budapest - Kreatív kézműves foglalkozások a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériával és a Cellux Csoport tal.

Tiszta Budapest - Igazi kukásautó a helyszínen – az FKF jóvoltából

Művész Budapest - Mézeskalács készítés és megannyi meglepetés.

Csodás Budapest - Szeretlek Budapest! - közös játék... és még ennél is több izgalmas aktivitás, játék és kézművesség egy helyen!

Az "állomásokon" a játékok sikeres teljesítése után minden résztvevő egy hűtőmágnes darabot és egy Budapest lufit kap ajándékba. Aki a hat állomáson sikeresen teljesít, egy nagy színes Budapest sziluett hűtőmágnest állíthat össze magának. Ezen kívül állatkerti és Fővárosi Műjégpálya belépőket is nyerhetnek a szerencsések.

A koncertek és előadások mellett pedig, aki ügyes, az mindent visz! Észbontogató és izommozgató vetélkedők kicsiknek és nagyoknak, melyek során együtt versenyezhet a család egész nap. A próbatételeken szerepet kap az egészség, művészet, sport, gasztronómia és minden, amit Budapestről tudni illik, tudni érdemes, és szórakoztató megtudni. Állomásról állomásra haladva izgalmas betekintést nyerhetnek a vetélkedők a főváros működésébe is, majd a játékok sikeres teljesítését követően a kis hősök különböző, maguk által készített ajándékokat vihetnek haza.

Szalóki Ági - Emmer László - buborék 2016 AGI 94781Fotó: Budapest Napja

 Ezen felül kreatív kézműves foglalkozások sokasága ad lehetőséget apróknak és nagyobbaknak, hogy kiderüljön, ki miben a legügyesebb. Faragás, színezés, ragasztás, készülnek a bábok, maszkok, pecsétek, mézeskalácsok és az igazán bátrak bekukkanthatnak Budapest bűvös szekrényébe is. Ezen a napon, Budapest napján csak választani lesz nehéz a sok-sok érdekes program közül.

Házigazda: Acél Réka műsorvezető, a Budapest Kids weboldal vloggere.

Részletes program és bővebb információ itt található.

A belépés és a programokon való részvétel ingyenes.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek