A 11. kerületnek 11 jó programja van november 11-re

A 11. kerületnek 11 jó programja van november 11-re.

November 11-e nemcsak a számmisztika miatt érdekes. Ezen a napon van a 11. kerület, azaz Újbuda napja is. Ez alkalomból a szervezők összegyűjtöttek 11 érdekes programot, amit ezen a mágikus szombaton el lehet követni.

1. Újoncok Újbudán

Fiatal alkotók műtermeiben lehet egy nem mindennapi látogatást tenni, ahol elkalauzolnak az alkotás sajátos világába is. A találkozó a Gárdonyi téren lesz a szobornál, a túra hossza kb. 2,5-3 óra. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2. Énmárkaépítés a Gross Arnold Galéria és Kávézóban

Aki fontosnak tartja, mit gondolnak róla az emberek, az ezt a beszélgetős, konzultációs délutánt szeretni fogja. Vigyen egy kérdést a Personal Branding blog szerzőjének, hogy jól építhesse magát!

3. Gyerekkönyv-bemutató és beszélgetés a Pagonyban

Paulon Viktória legújabb írását, a Kisrigók – Három gyerek hazatalál című könyvet mutatják be a Szent Gellért téri Pagonyban. De lesz itt beszélgetés is, a szerzőt, valamint Tompa Andrea írót és Szél Dávid pszichológust Veiszer Alinda kérdezi az örökbefogadásról, a családokról és a boldogságról.

4. Kávézzon úgy, mint Karinthy!

A Hadikba anno Karinthy-ék nem a kávé miatt jártak, de ma mindenképp érdemes betérni ide, ha egy izgalmas régi-új miliőben, egykori író és költő zsenik asztalainál szeretnénk inni egy jó feketét. Sőt, még egy „nagyoncsokis" Karinthy-szelet is lecsúsztathatunk a kávénk mellé.

5. Sütizzen a PupiCake-ben!

A nap meglepetése a Bartók talán legkisebb és legcukibb cukrászdájában érhet bennünket. Szinte minden nap mást sütnek ki a PupiCake-ben. Erre a napra is különlegesen finom alkotások várhatók.

6. Az ebédet a Keletben keresse!

A Kelet kapcsán mindenkinek a kávé jut az eszébe, pedig egészen egyedi ízvilágú ebédeket is fogyaszthat itt nap mint nap a látogató. A rozmaringos gombaleves után a vegán sült rizs laskával és friss zöldségekkel, ázsiai savanyúsággal, megbolondítva egy fűszeres barackban utazó kuszkusz salátával megér egy megállót a Bartókon.

7. Tapadjon a tapasra a La Nube-ban!

Ha későn ébredne e misztikus napon, a Bartók legszínesebb kávézója és tapasbárja egész nap várja reggelivel, finom sütikkel és salátákkal egy csipet spanyol hangulattal fűszerezve. A hely gyerek-, kutya- és unikornisbarát.

8. drMáriás megmutatja a Godot Galériában

Tudja, milyen az, amikor Szupermen elcsendesíti a vihart, hogy alibabáék hazatérhessenek? Ha nem tudja elképzelni, most ezt is megnézheti a Godot Galériában. A tárlat pénteken nyílik, de szombaton is elmerülhetnek drMáriás munkásságában.

A Bartók Béla út a Gellért tér felőlFotó: Andrási Zsolt / Flickr.com

9. Próbálja ki az olajosok kedvenc helyét!

Nem vicc. Jockey Ewingnak, ha még élne, biztosan ez lenne a kedvenc helye a Bartókon! A Fekete Arany Klub egyedi hangulatával elvisz az olajbányászok misztikus világába. A különleges fotók és eszközök között igazán jól esnek a kézműves sörök.

10. Márton-napi libázás a Gellértben

Már a hetedik Márton-napi Borfesztivált rendezik meg idén a Hotel Gellértben, a liba már landolt. A háromnapos program során újra megnyílik a Lakosztályétterem, ahol Szulló Szabina és Széll Tamás készít egy 7-fogásos prémium kategóriás menüt.

11. Kerület napi futás

Stílszerűen a 11. programpont a 11. kerületé. Ezen a napon a Városrészek közti futással jelentkezik Újbuda egyhetes programsorozata. A versenyzők természetesen 11 km-t tesznek meg futva a kerület városrészei között.

A részletes programok ezen az oldalon érhetők el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek