Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a Vasúttörténeti Parkban

Disznótoros kolbászfesztivált rendeznek a Vasúttörténeti Parkban.

Rengeteg színes családi program, folklórműsorok illetve kolbászvásár és disznóvágás várja az érdeklődőket péntektől vasárnapig a fővárosi Vasúttörténeti Parkban.

Most az a budapesti is részese lehet egy igazi disznóvágásnak, aki még nem látott ilyet: a kolbásztöltéstől a zsír kisütésig minden fázist nyomon követhetünk a hétvégén.

Összesen kétszáz féle kolbászt lehet majd megkóstolni, köztük a híres csabai kolbászt az idén 140 éves Békéscsabai Tájházban. A disznótoros ételeken kívül házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket és kürtős kalácsot kínálnak az érdeklődőknek, illetve pálinkafőzdék, sörfőzdék és borászatok is bemutatkoznak - írja az MTI.

Az udvaron gyermekfoglalkozások, a tájház előtt szombaton meseszínház várja a családokat. A gyerkőcök igazi háziállatokkal is találkozhatnak, illetve népi játszótér, légvár, légcsúszda, arcfestés, népi mesterségek bemutatója és íjászoktatás várja őket. A Víztorony Parkban lévő szabadtéri színpadon néptáncosok, népzenészek, bábszínházak műsora szórakoztatja a nagyobbakat, sőt oldtimer autó és motor kiállítás is lesz az Orient csarnokban.

Fotó: Global Cooking Night / Facebook

 A muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállításán a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatjuk, míg a füves területen a veterán traktorokat és régi stabilmotorokat lehet megcsodálni. Zenei élményből sem lesz hiány, hisz a két színpadon összesen ötven zenei program várja a közönséget.

A fesztivál ideje alatt természetesen a Vasúttörténeti Park összes interaktív programját is meg lehet nézi. A Nyugati pályaudvar és a Park között fesztiválbusz segíti az eljutást a rendezvényre. Bővebb információ itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek