» Családbarát

Egy fesztivál, ahol szívből jön a vendéglátás

| | Nem érkezett még hozzászólás

Besokallt a tömegrendezvényektől? Egy fesztiválban inkább a családias hangulatot és a szívből jövő vendéglátást keresi? Szigetmonostort ajánljuk, ahol egy napra a település lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet.

A Piros Lábos fesztivál immár negyedik éve az, aminek kitalálták. Egy családias rendezvény, ahol elfeledett recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy a látogatók átélhessék, hogy milyen lehetett egykor a ma már jobbára csak mesekönyvekből ismert illatos, fűszeres falusi élet - írja a Turizmus Online.

A rendezvénynek a település macskaköves Fő utcája ad otthont október 7-én, szombaton. A helyi konyha és művészet remekeivel különböző tematikus udvarokban (például Kertbarátok-, Helyi termékek-, Mesterségek- illetve Meseudvar) lehet megismerkedni.

Megnézhetjük a Monostori Művésztelep alkotásait, hallhatunk Gérecz Attila filmbe illően kalandos életéről, és az is kiderül, mi köze van Luther Mártonnak a kockásfülű nyúlhoz. A kézműves finomságok és helyi, hagyományos ízeket kóstolgatása mellett meseszép portékák közül válogathatunk a vásári forgatagban.

Fotó: Kovács Attila / Piros Lábos Fesztivál / Facebook

A rendezvény egyik fókuszpontja idén a könyv. Ennek megfelelően lesz író-olvasó találkozó, megzenésített versek lemezbemutató koncertje, megcsodálhatunk régi kiadásokat, megtalálhatjuk a kedvünkre való irodalmat a könyvturkálóban, tanúi lehetünk a könyv csodálatos átalakulásának és kipróbálhatjuk a nyomtatást is, merített papírra. A zenei paletta ugyancsak színesnek ígérkezik: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock éppúgy. A nagyszínpadon fellép a NeoFolk, a Petruska és a Gypo Circus.

A fesztiválra a belépés ingyenes, az előzetesen regisztráló vendégek között azonban értékes nyereményeket sorsolnak ki. Bővebb információt itt talál.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
3 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
3 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.