Négy ország várja a családokat vasárnap a Várkert Bazárban

A Visegrádi Négyek - tehát hazánk mellett Csehország, Lengyelország, és Szlovákia - kultúrájával, hagyományaival, illetve finom ízeivel ismerkedhetnek meg azok, akik vasárnap kilátogatnak a budapesti Várkert Bazárhoz.

A nap zenés katonai felvonulással, majd ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik délelőtt tizenegykor. Ezután a négy nemzet művészeinek közreműködésével zenei programok zajlanak a budai Lánchíd utcában. Mások mellett fellép a Pénzügyőr Zenekar, a V4 államaiból érkező vendégekkel kiegészült Hot Jazz Band, Herczku Ágnes és bandája többnyelvű műsorral, valamint a Varidance Társulat mutat be egy részletet Bortúra című előadásából.

 

Fotó: pixabay

A Visegrádi Négyek napján számos családi program között válogathatunk. A népi ügyességi játékoktól kezdve a kézműves foglalkozásokon át a kötélverésig, illetve a mézeskalács-sütésig rengeteg szórakoztató elfoglaltságot találunk. Csehország, Lengyelország és Szlovákia jellegzetes gasztrokultúrájával is megismerkedhetünk közben: lesz például sörben pácolt csülök káposztával, almás hering saláta, mákos guba és persze a régióra jellemző sörök, borok és szörpök is. A rendezvény minden programja ingyenes; a pontos menetrendet itt találja.

A V4-ek rendszerváltás utáni megalakulása a közös múltra, értékekre és érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Ennek az együttműködésnek a szorosabbra fűzése Magyarország feladata a 2017. július 1. és 2018. június 30. közötti elnökség során; ennek egyik első állomása a vasárnapi rendezvény - áll a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek