» Családbarát

Tányérokat rejtenek el az alsóörsi Palacsinta Fesztiválon!

| | Nem érkezett még hozzászólás

Október 1-jén százféle palacsintát kóstolhatnak meg azok, akik ellátogatnak a Balaton partjára és a gyerekprogramokat is felvonultató alsóörsi rendezvényt választják.

Lesz többek között túrós, lekváros és csokis, citromos-mézes-tejfölös és balatoni szivárványos-pudingos kreáció is. Az otthon elkészített palacsinták versenyét négy kategóriában hirdették meg: édes, sós, kreatív édes és kreatív sós. Az esemény érdekessége, hogy Füred kapitány, a turisztikai szakemberek által kreált mesehős speciális kincsvadászatot is tart. Az Ő segítségével 100 darab tányért is elrejtenek Balatonfüreden, Csopakon és Alsóörsön. Akik megtalálják, azok ingyen palacsintát kapnak. A tányérokat azonban érdemes lesz megtartani, mert a budapesti Sütni Cake torta- és sütemény fesztiválra is belépőként szolgálnak.

Az október 7. és 8. között a budapesti Gellért Szállóban megrendezett Sütni Cake torta- és süteményfesztivál alatt a család minden tagja közösen sajátíthat el olyan fortélyokat, amelyeket otthon is használhatnak majd konyhában. Az akciót azért szervezik, mert több kutatás is azt mutatja, a szülök nem engedik be gyerekeiket a konyhába, mert ők maguk is bizonytalanul mozognak fakanállal a kezükben. Ez bizonytalanság az egyik oka annak, hogy a szülők mindössze 33 százaléka készíti az ebédet vagy a vacsorát közösen gyermekével, legalább hetente egyszer – derül ki a Kitchen Confidence Survey elnevezésű kutatásból.

Fotó: Wicked Sushi / Flickr.com

Ez az oka annak, hogy az idei Sütni Cake fesztiválon olyan ingyenes kurzusokat is tartanak, amelyek segíthetnek a szülők főzési, sütési ismereteinek elmélyítésében.

Palacsinta Fesztiválnak az alsóörsi strand ad otthont, október 1-jén vasárnap 14 órától. Fél négykor Rudi bohóc veszi elő a palacsintasütőjét, 17 órakor pedig Füred kapitány kincsvadászata kezdődik. A délután folyamán lesznek továbbá játékos versenyek kicsiknek és nagyoknak is.

A palacsintasütő versenyre a nevezés ingyenes!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.