Minden gyerek mozdonyra ülhet ezen a hétvégén

Minden gyerek mozdonyra ülhet ezen a hétvégén

 

Apró sínpályákon suhanó dízel-, elektromos- és gőzmozdonyok kicsinyített mását csodálhatják meg a gyerekek ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Parkban, az Európai Kerti Vasutak 11. Találkozóján.

Fotó: MÁV Sajtó

 A rendezvény minden évben hatalmas sikert arat, hisz a kismozdonyok mögé fel is ülhetnek a gyerekek és szüleik, és körbeutazhatják az alagúttal, tavacskával színesített kerti pályát.

Az Orient csarnokban különböző, a környező országok járműveit élethűen visszaadó modellvasutak várják az érdeklődőket, sőt egy legókockákból épített terepasztalt is felfedezhetnek a szemfülesek - derül ki a MÁV közleményéből.

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja a fentiek mellett más érdekességekkel is szolgál, így a látogatók utazhatnak nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, sínautóban, vagy kipróbálhatták erejüket a kézihajtányon. A rendezvény szeptember 16-án illetve 17-én délelőtt 10-től este 18 óráig tart nyitva. Bővebb információt a programokról itt talál.

Legutóbb május közepén rendeztek hasonló kaliberű eseményt a Vasúttörténeti parkban, Gőzmozdony Matiné címmel - várhatóan ez a mostani hétvége is hasonló élményeket tartogat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek