» Családbarát

Szomszédok fesztiválra készülnek vasárnap Gazdagréten

| | Nem érkezett még hozzászólás

Kedves Szomszédok-rajongók! Úgy vártuk ezt a szeptembert, mint Lenke néni a privatizációt! 30 évesek lettek hőseink, és ennek bizony méltó emléket fogunk állítani - írják a Szomszédok Fesztivál Facebook-oldalán a szervezők, amelyet szeptember 3-án a Gazdagréti út és a Rétkerülő út dombjain tartanak.

Fotó: Szomszédok Fesztivál Gazdagréten / Facebook

És ahogy írják, a Szomszédok ünnepére kimenőt kapott a fényszedőből VÁGÁSI FERI (Nemcsák Károly); miközben MÁGENHEIM JULI (Frajt Edit), KLARISSZA (Incze Ildikó) és ANTÓNIA MÍA (Závodszky Noémi) csivitelésével újranyílik a Gábor-Juli-Oli szalon; de ott lesz a Pilisi Parkerdő Gazdaság (jóléti erdeinek!) védelmében SZELÉNYI JÁNOS főmérnök úr, sőt, a Lantos utcai iskoláról CSABA TANÁR ÚR (Böröndi Tamás), a közrendről pedig CSÓK ANTAL százados (Rátóti Zoltán) gondoskodik. Miután a Nagy Fehér vasárnap a Markó utcai mentőállomáson ügyel az Öreggel és Giovannival, így Gazdagréten az ezúttal pontosan érkező ÉVIKÉMRE (Simorjay Emese) is lehet számítani. De a szervezők az esemény-ajánlójukban hozzáteszik, hogy vasárnap tovább bővülhet a Szomszédok köre, akiknek örökös társulati tagjait is megidézik ezen a jubileumi napon.

És persze olyan remek programokkal készülnek, amelyekből csak néhányat említünk. Beszállunk az internetbe címmel virtuális időutazást tartanak Vágási Ferivel az informatika világába, ahol a Commodore 64-es játékok, szimulátorok és tesztek mellett a jelszó: Ameddig le nem fagy a gép, Matyi!  A Szívem egyetlen királynője nevű programban már a Szomszédokhoz hasonlóan 30 éves hazai AVON-nal a Gábor-Juli-Oli-szalonban szépülhetnek meg a hölgyek, dollárocskák és gyíkbőr nesszeszerek teljes biztonságában.

Janka néni olthatatlan szomját Nincs egy kis söröd, Ferikém? mottója alatt ezúttal vízzel, pontosabban egy vízöntő- versenyennyel csillapítják Laci és Alma presszójában. De az Okosabb vagy, mint Matyika? vetélkedőn is bárki próbára teheti műveltségét Jutka tantermében a klasszikus zenefelismerő versenyen, ahol Matyika alsós kvízÉNEK kitöltése is várja a gyerekeket és felnőtteket. Hozd a táskát, Öreg! címmel a látogatók a Nagy Fehér sátrában elsősegélynyújtó versenyen gyógyászkodhatnak és tehetik próbára a Markó utcában szerzett tudásukat. Pipogya Bandi közértjében, Lenke néni standján pedig bárki bebizonyíthatja, hogy jobb, mint a Madaras Bandi Marikája, és tényleg úgy méri ki az 5 dekás párizsit a nyugdíjasoknak, mint a parancsolat.

Mindezentúl napközben a színpadon Szomszédok improvizációs színdarabok és pódiumbeszélgetésekkel várják a látogatókat, de ha leszáll az est, jönnek Julcsi, Klaudia, Kozma Jocó és Kristóf kedvenc zenéi a '80-as és '90-es évekből. Fellépnek a Petőfi Musical Stúdió sztárjai, Szűcs Judith, Abaházi Csaba és a MégEgyKör. A Szomszédok Fesztivál programjai ingyenesek, de a teljes listát tényleg érdemes elolvasni itt!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.