Több száz rolleres lepi el Budapestet szeptember első szombatján

Magyarország eddigi leghosszabb roller-felvonulását szervezik szeptember 2-án. A résztvevők a Hősök terétől a Kincsem parkig gurulnak, hogy a rollert, mint környezetkímélő közlekedési eszközt népszerűsítsék.

A RollerBike felvonulás másik célja, hogy összegyűjtse a főváros rollereseit, ezért családokat, gyerekeket, felnőtteket és szépkorúakat is várnak a roller-konvojba. A gyülekező szeptember 2-án 10 órától lesz a Hősök terén, ahonnan a résztvevők 11-kor egy több mint öt kilométeres, közel fél órás utat tesznek meg egészen a Kincsem Parkig autók nélkül, rendőri kísérettel.

Forrás: Travelo

 "Szeretnénk ezzel hagyományt teremteni, és felhívni a figyelmet arra, hogy milyen praktikus és környezetkímélő szerkezet a roller. Könnyen szállítható, kiválóan kombinálható a tömegközlekedéssel, és a különböző méretek miatt minden korosztály számára elérhető. Ráadásul rendszeres testmozgást biztosít, miközben háromszor gyorsabb, mint a gyaloglás" – idézi a szerkesztőségünkbe érkezett közlemény Újvári Pétert, a felvonulás főszervezőjét, aki egyébként az Up! zenekar énekese.

A felvonuláson a szervezők több száz rolleresre számítanak, de szívesen látják azokat is, akik biciklivel kísérnék a Kincsem Parkig a csapatot. A kétkerekűvel érkezők a felvonulás végén 500 forintért válthatnak jegyet a Food Truck Show-ra, ahol több rolllertípust is ki lehet majd próbálni. Minderről bővebben az esemény Facebook-oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek