Drónsimogatóval várják a drónok rajongóit Fóton

Először rendeznek Fóton drónfesztivált, ahol a technológia és a repülés szerelmesei tesztelhetik a legújabb eszközöket, összemérhetik saját készítésű drónjaik tudását és különböző csúcstechnológiás drónokkal ismerkedhetnek meg. Az augusztus 26-i, ingyenes Korzó Drónfesztiválon drónsimogatóra, drónszimulátorra és izgalmas versenyekre is lehet számítani.

Augusztus utolsó szombatján 10-től 18 óráig várják a drónok iránt érdeklődőket a fóti Auchan Korzó parkolójában, ahol a kisebbek és az amatőrök Drónsimogató sátorban sajátíthatják el a drónozás alapjait, köztük a lebegést, a karikán átrepülést és a pontos leszállást. A sátor mellett egy drónszimulátoron ismerkedhetnek meg a távirányító használatával, hogy aztán a hálóval védett sátorban már önállóan tudják majd irányítani a védőkerettel ellátott drónokat.

A profi pilóták viszont már akadálypályákon tesztelhetik tudásukat, ahol nagyobb méretű drónokkal kell függőleges és vízszintes kapukon átrepülni és különböző tárgyakat eljuttatni egy bevásárlókosárba. Az igazán tapasztalt drónozók pedig akár a Red Bull Air Race mintájára megálmodott Race of Drones elnevezésű akadályversenyre is benevezhetnek, amelynek keretein belül országos kvalifikációra nyílik lehetőség.

Forrás: Travelo

 Az égi verseny mellett az érdeklődők a földön is összemérhetik majd tudásukat a Jumping sumo race-en, ahol tabletről irányítható földi drónokkal kell majd gurulva, pörögve, pattogva átjutni egy épített akadálypályán, amelyen fűnyírók, gödrök, hidak, medencék és egyéb tereptárgyak állják majd útját a versenyzőknek.

A földi drónok mellett a látogatók 1:12 méretarányú munkagépekkel is játszhatnak - az építkezési munkaterületen méretarányos téglákat, farönköket, homokot pakolhatnak különböző markolókkal, dömperekkel és homokrakodókkal. És lesz majd egy olyan bemutató is, ahol elektromos Peugeot autók és a drónok mérik össze tudásukat egy gyorsulási futam keretében.

A versenyek mellett a szervezők számos rövidebb bemutatóval is készülnek, ahol a látogatók megismerhetik a csúcstechnológiát képviselő hobbi-, haditechnikai-, ipari-, kutató-mentő-, és filmes drónokat, de szakemberek vásárlási útmutatóval is segítik majd az érdeklődőket. Azok pedig, akik a drónozás jelenlegi jogi helyzetére, a biztosítási lehetőségekre vagy esetleg a hazánkban elérhető drónpilóta képzésekre kíváncsiak, a Magyar Nemzeti Drónszövetség sátrában kaphatnak tájékoztatást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek