» Családbarát

Kapaszkodott már driftautó anyósülésébe?

| | Nem érkezett még hozzászólás

Augusztus 26-27. között tartják Hódmezővásárhelyen az ország legőrültebb autós és mezőgépész találkozóját: füstös driftautók, csúcsmodern mezőgazdasági gépek, veterán traktorok és elegáns old timerek várják a közönséget, akik idén nem csupán nézői, hanem tesztelői is lehetnek a számtalan érdekes járműnek. Mi mindent lehet csinálni a Hódmezőrület 2.0-n?

Fotó: Hódmezőrület

1. Üljön be egy high tech traktorba!

Aki jártas a mezőgépészetben, az tudja, hogy modern technológiák használatában a traktorok bizony sokszor egy lépéssel az autók előtt járnak. Mindenki másnak viszont óriási élmény lesz beülni egy légkondicionált, automata vezérlésű, érintőképernyős kijelzővel ellátott traktorba, és abban megtenni néhány kört egy profi mezőgépész mellett.

2. Kapaszkodjon egy driftautó anyósülésébe!

Bár a driftautókról leginkább az égett gumiszagra és a zajra asszociálunk (mert ez valóban elválaszthatatlan része a driftelésnek), a Hódmezőrület drifterei arra törekszenek, hogy bebizonyítsák a közönségnek: ez egy komoly technikai tudást igénylő sport, és nem csupán őrült csúszkálás a városszéli kanyarokban. Épp ezért, ha eléggé bátor, kéredzkedjen be bármelyik induló drifter mellé, és az anyósülésbe kapaszkodva élvezheti a szalmabálákkal és hatalmas gépekkel tarkított pályát.

3. Döcögjön egy veterán cséplőgépen!

A hétvége egyik legbájosabb része kétség kívül a veterán gépész-találkozó lesz, ahová az ország minden pontjáról érkeznek majd a kisebb-nagyobb, különböző színű és korú traktorok. A gyűjtők büszkén mutogatják több tízes éves gépeiket, és ha a nézők szépen kérik, a működő veteránokra akár fel is kapaszkodhatnak egy hamisíthatatlan, retro, olajgőzös körre.

+1 Kosarazzon rakodógéppel!

A Hódmezőrületen ott lesz egy Manitou, vagyis egy teleszkópos rakodógép, amellyel többek között a szalmabálákból készült arénát készítik majd a szervezők a driftversenyhez. Emellett viszont a látogatók szórakoztatására is szolgál majd: a Manitou akadálypályán bárki kipróbálhatja, hogy mennyire tud apró, pontos mozdulatokat végrehajtani a gép segítségével. A Manitou nagyon könnyen kezelhető, ügyes gép, de rajtunk is múlik, hogy hány kosarat tudunk majd dobni vele!

További információk a honlapon.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Skócia - legendák földjén
 
Egyesült Királyság

Norka78 új galériát hozott létre
Grandtour of Scotland
2 napja
Norka78 élménybeszámolót írt
Skócia vonattal 4 nap alatt
2 napja
kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
3 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
4 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.