A spanyol hupikék faluban nem lesz több törpike

A spanyol hupikék faluban nem lesz több törpike.

Júzcar, a dél-spanyolországi falu néhány éve váltott hófehér házacskákról hupikékre a Sony Entertainment kérésére, mely aztán Júzcarral reklámozta a hupikék törpikékről készült mozifilmjét. Most azonban lejárt a törpök ideje – írja az Independent.

Júzcar látképeFotó: Miguel Ossorio / Flickr.com

A dolog átmenetinek indult, de megindult a turisták áradata a faluba, így a helyiek megszavazták, hogy maradjon minden ház hupikék. Aztán beindult a biznisz: már minden boltban törpikés szuveníreket lehetett kapni. Mivel ez lett Spanyolország legfeltűnőbb faluja, ráadásul csupán egy órányira fekszik a tengerparttól, a látogatók száma hamar elérte az évenkénti nyolcvanezret.

Ez azonban felkeltette a hupikék törpikék kiagyalójának, a Peyo nevű belga grafikus örökösének is a figyelmét, aki úgy vélte, a falu jogszerűtlenül él vissza véletlenségből szerzett hírnevével. Aztán úgy tűnt, a falunak sikerült megállapodnia vele, és a férfi markát ütötte tizenkét eurocent minden eladott törpikés szuvenír után.

Az egyik szálloda éttermének étlapján törpös ínyencségek szerepelnekFotó: Hotel Bandolero / Facebook

A faluvezetés azonban most bejelentette, hogy augusztus 15-e után a falusiak soha többé nem hivatkozhatnak a hupikék törpikékre, és a szuvenírek árusítása is megszűnik. A témával kapcsolatban több kommentárt nem jelentettek meg.

A pöttyös gombáknak menniük kellFotó: Taberna Bar El Casaron / Facebook

A Sony egyébként eredetileg azért is választotta ezt a falut a sok más potenciális jelentkező közül, mert a környező domboldal az ott növő rengeteg gombáról híres, márpedig azt mindenki tudja, milyen fontos szerepet töltenek be a törpök életében a gombák.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek