» Családbarát

Nyolcnapos fesztivál kezdődik az Őrségben

| | Nem érkezett még hozzászólás

Kiállításmegnyitókkal, zenés-mesés játszóházzal és pajtaszínházi előadással kezdődik szombaton az Őrség legnagyobb kulturális rendezvénye, a Hétrétország.

A nyitónap központi témája Kárpátaljához kapcsolódik. Őriszentpéteren, a Malom Látogatóközpontban Pilló Ákos fotóiból nyílik kiállítás, este pedig Técső város és környékének legismertebb zenekara lép fel - írja az MTI.

Zöld Péter (Évkerék produkció)
Zöld Péter (Évkerék produkció)Fotó: http://www.hetretorszag.hu

Vasárnap Nagyrákoson, a felújított Borromei Szent Károly-templomban tartanak koncertet. Őriszentpéteren, a Malom Udvaron könnyűzenei programokkal várják a közönséget: a Müller Péter Sziámi And Friends a Sziámi, az URH és a Kontroll Csoport legnépszerűbb dalait játssza. Hétfőn Lovasi András, Heidl György és Virág Tibor műsorában Lackfi János megzenésített versei, illetve Szent Ambrus latin nyelvű himnusza hangzik el. A Pajtaszínházban Szalai Kriszta saját tapasztalatai alapján készült, egy hajléktalan nő sorsáról szóló előadását mutatja be.

A nyolcnapos rendezvénysorozat kínálatában számos családi, gyermek- és "zöld" program is szerepel. Az Ungár Andrea vezette Iciri-piciri játszóház, az Öko-játékok elnevezésű környezettudatos élményprogram, illetve a zeneterapeuták és gyógypedagógusok interaktív előadásai mind-mind a fiatalabb korosztályt várják. A SimorÁg TánCirkusz két produkciót, a Dobronka cirkusz pedig egy "világszámot" mutat majd be a Pajtaszínházban, a Ziránó Színház és az Évkerék Társulat mesés előadással lép fel. A Templomszeri Pajta Bisztróban a Makám zenekar ad majd interaktív családi koncertet.

Dobronka cirkusz világszám
Dobronka cirkusz világszámFotó: http://www.hetretorszag.hu

A fesztiválhoz kapcsolódó túrák, csillagnéző és nyitott porta programok arra is lehetőséget adnak, hogy a látogatók közvetlen közelről megismerhessék az Őrséget. A természetismereti séta egyik helyszíne Szalafőn lesz, Pityeszeren eurázsiai vadlovakat és európai bölényeket mutatnak be. A Malom Látogatóközponttól induló kerékpártúrák az Őrség forrásaihoz vezetnek el: többek közt a szőcei tőzegmohás láprét és a Vadása-tó menti Rókalyuk forráshoz is el lehet majd jutni.

A Hétrétország augusztus 20-ig tartó programjaihoz tizennyolc őrségi településen összesen csaknem ötven vendégváró porta csatlakozott. A kézműves műhelyek, műtermek, vidéki udvarházak nyitott kapukkal és őrségi ételkülönlegességekkel várják a vendégeket, akik testközelből ismerkedhetnek meg az állattartók, gazdálkodók mindennapjaival.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
5 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
10 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.