Szombat este nem zár be a Szegedi Vadaspark

Szombat este nem zár be a Szegedi Vadaspark

 Egy állatkerti látogatás legizgalmasabb pillanatait nagy valószínűséggel egy éjszakai túrán lehet átélni. Ilyenkor a sötétség beálltával felerősödnek a neszek és az állathangok, váratlanul villannak fel, akár egész közelről – természetesen az állatokat a látogatóktól elválasztó kerítésen belül – az éjszaka aktív állatok fényvisszaverő réteggel rendelkező szemei.

Fotó: Szegedi Vadaspark

 Minden nyári hónapban egyszer este nem zárulnak a kapuk és a pénztárak 19 órakor a Szegedi Vadasparkban, sőt, különleges programok is várják ekkor a látogatókat. Idén a barna medvéket is bevonták a látványetetések sorába, miután kitapasztalták, mi érdekli őket leginkább. Szintén újdonság, hogy most az oroszlánok nem műzebrára, hanem egy műbivalyra fognak vadászni. A szombati este (július 22.) pontos programja tehát a következő lesz:

19.30: rozsomákok látványetetése

20.15: borjúfókák esti tornája

21.00: barna medvék vacsorája

21.45: oroszlánok első találkozása egy műbivallyal

20.00-22.00: Bátorságpróba- találkozás nemszeretem állatokkal (helyszín: Terrárium-ház)

Vasárnap is lesz miért idelátogatni

És ez még mind semmi, mert ha vasárnap is Szegeden jár, szintén különleges programokkal várja a Vadaspark. Július 23-án vasárnap a nap folyamán a játékosságé lesz a főszerep, legalábbis a programok tekintetében, amikor is a Körös-Maros Nemzeti Park interaktív bemutatkozó tevékenységeibe lehet bekapcsolódni. 10 és 16 óra között az Oktatóközpont mellett felállított Túzok (a nemzeti park emblémaállata) óriásballon közelében túzokos fejtörővel, ügyességi játékokkal és a Körösvölgyi Állatpark lakóiról szóló minivetélkedővel várják a nemzeti park munkatársai mind a fiatalabb, mind az idősebb érdeklődőket. Sikeres játékosok akár még ajándékokat nyerhetnek, például nemzeti parkos matricát, hűtőmágnest, plakátot.

További részletek a Vadaspark honlapján vagy közösségi oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek