Látták már, mi lebeg a Dunán Szentendrénél?

Szentendrén a Duna hullámain, a Görög utcánál nyílt meg a Riverside többfunkciós úszómű, amely pihenő, gasztro- és kulturális szigetként lebeg a folyón.

 

 

Fotó: Paraszkay György / Szentendre.hu

Az új látnivaló szentendrei vállalkozók álmának megvalósulása, Szalay Péter, a Görög Kancsó Étterem tulajdonosa és Pásztor Zoltán, a belvárosi rév üzemeltetője két éve döntött a projektről, amelyet a város vezetése is támogatott - írja Szentendre városi weboldala. Az úszómű építése áprilisban kezdődött, július közepén pedig átadták a közönségnek.

A Riverside a folyóra nyúló mólóval a természetet igyekszik elérhető közelségbe hozni, miközben kikötőként szolgál a vízi sportokhoz, a fedélzetét napozóteraszként lehet használni, és egy grillétterem-kávézó is megnyílt rajta. Az étteremben helyben készülnek a mediterrán fogások, az étlapot pedig főleg grillezett húsok, saláták, roston sült hal, steakburgonya és a hamburger uralja majd. Az üzemeltetők a jövőben különböző kulturális eseményeket is terveznek a teraszra.

 

Fotó: Széles Nóra / Szentendre.hu

Az építményen egyszerre 65 ember fér el, a napozóterasz 18 személyes, a tetőterasz 20 vendéget tud fogadni, és kikötő funkciója mellett „Hop on – hop off" vízitaxi-megállóként is üzemel.

Az úszómű egyébként az idei Ister Napok Szentendre fesztivál egyik kiemelt helyszíne lesz a hétvégén. Július 22-én és 23-án tíz és délután négy óra között lehet majd itt vízre szállni, és a Kenutura.com kenuival a Dunán evezni. Minderről bővebben itt olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek