A legnépesebb indiai esküvőt hétvégén Somogyvámoson kell keresni

Díszes kézműves termékek vására, indiai ételek, indiai esküvő ceremónia, izgalmas előadások, külön programok felnőtteknek és gyerekeknek - ezen a hétvégén tartják a Krisna-völgyi Búcsút Fonyódtól délre, Somogyvámoson, ahol három napon át az indiai kultúra, az önfenntartás és a bio életmód szerelmeseit várják.

  

Galéria: Krisna-völgyi Búcsú SomogyvámosonFotó: Krisna.hu

Kevesen tudják, hogy a somogyvámosi Krisna-völgy, Európa egyik legnagyobb ökofalva, de a szellemi és a lelki feltöltődés központja is egyben - írja oldalán a Krisna.hu. A biofarm lakói a hinduizmus vaisnava irányzatát követik, vagyis Krisna-hívők, az év során számos fesztivállal, önismereti és öko-kurzussal, valamint bentlakásos hétvégéken keresztül igyekeznek megismertetni India ősi kultúráját.

A Búcsút már több mint két évtizede Krisna-völgyben rendezik meg, a Fonyódtól délre mintegy 20 perces autóútra található, de vonattal, hátizsákos turistaként is megközelíthető helyszínen. A háromnapos hétvégén 280 hektárnyi területen lehet egy kicsit közelebb kerülni India képzőművészetéhez, építészeti és irodalmi hagyományaihoz, miközben a zenei és tánckultúrájuk kipróbálása mellett a völgyben élők mindennapi szokásait is megismerhetik a látogatók.

 

Galéria: Krisna-völgyi Búcsú SomogyvámosonFotó: Krisna.hu

A kirakodóvásár kézműves termékekkel megrakott asztalain a Krisna-völgy lakóinak saját készítésű termékeit is meg lehet venni. A házi készítésű, gyógynövény tartalmú kencéket pedig egy szakavatott kéz segítségével is elkészíthetik az érdeklődők. A biogazdálkodásról már a mezőgazdasági ökrös gépbemutatón és a kertészetben, tehenészetben induló vezetett túrán lehet egy kicsit többet megtudni. Az Öko portán a biokertészetről tanulhatnak, a Valóságsátorban purit süthetnek és egy kicsit jobban is megismerhetik a Krisna-hívők különleges szokásait.

A kiskorúaknak aztán lesz majd állatsimogató, felülhetnek a kisvasútra - amely ilyenkor a völgy területén belül közlekedik -, és ha a nagyobbaknak úgy tartja kedvük, akár íjászkodhatnak is.

 

Galéria: Krisna-völgyi Búcsú SomogyvámosonFotó: Krisna.hu

Gasztro-programokból sem lesz hiány: magyaros és indiai ízek, látványkonyha, szabadtéri főzés, tandori sütés és frissen készített búzafűlé várja a búcsúban megéhezőket. És ide még a vegánok is bátran elindulhatnak útravaló nélkül, a legtöbb étel számukra is fogyasztható, sőt, még fagyizni, palacsintázni és pizzázni is tudnak majd.

A színpadon mindhárom nap tradicionális zene- és táncbemutató látható majd, de ez lesz a helyszíne egy védikus indiai esküvőnek is. Mindenképp érdemes megnézni az ehhez kapcsolódó különleges tűzceremóniát, mert teljesen más, mint a hazánkban megszokott polgári vagy templomi esküvő. A Krisna-völgy pazarul zöldellő biofarmjára a szervezők idén is közel 10 000 vendéget várnak.

 

Galéria: Krisna-völgyi Búcsú SomogyvámosonFotó: Krisna.hu

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek