Gyerekparadicsommá változott a legendás balatonfüredi Marina

Öthektáros kert a vízparton, sekély vizű lagúnával és árnyas játszótérrel felszerelve: megújult a hatvanas évek balatoni szállodaprogramjának egyik gyöngyszeme a füredi Hotel Marina, amely all inclusive családbarát szállodaként várja a nyaralókat. Egy júniusi hétvégén gyerekekkel teszteltük, most elmondjuk, milyen volt.

Nem hinnénk, hogy akad olvasó, akinek ne csengene ismerősen a balatonfüredi Hotel Marina neve. Az 1969-ben épült szálloda tizenhárom emeletes toronyépülete az első, amit mindenki kiszúr, ha Tihany irányából közelít Füredhez. A kor luxusszállodájában évtizedekkel ezelőtt még a német vendég volt az első, éjszakai bárja pedig a legismertebb, legnépszerűbb volt az országban – fellépett itt többek között Máté Péter, Szécsi Pál és Zorán is. 

Klassz játszótér várja a kicsiket a parton
Galéria: Balatonfüred Hotel Marina
Fotó: ehollosy / Travelo

A Marina, mint az ország második legnagyobb szállodája, a rendszerváltás után új életet kezdett. A megváltozott igényeket látva 2006-ban döntött üzemeltetője, a Danubius arról, hogy all inclusive ellátásos rendszert vezet be. Azóta a Marina és testvérszállodája, az Annabella, gyerekbarát arculatot kapott. Gyerekekkel az all inclusive igazi áldás: aki tudja, milyen az, ha a gyerek nem akkor akar enni, amikor épp elé tesszük az ételt, hanem egy órával később, az biztosan egyetért velünk. Ráadásul a Marinában a strandon található büfében délután annyiszor fordulhatnak a palacsintáért és a fagyiért, ahányszor megengedjük nekik. Az éttermi nyitva tartáson túl pedig a lobby-ban elhelyezett asztalokon minden adott, hogy magunknak készítsünk kávét, teát, vagy vizet, üdítőt igyunk.

Füredi kalandok

Bár a szálloda abból indul ki, hogy itt mindent megtalál a család a pihenéshez, Füred nem véletlenül a Balaton egyik legnépszerűbb nyaralóhelye. E sorok írója meglepődött például azon, hogy mennyit változott a város azóta, hogy gimnáziumi éveit itt töltötte. A Tagore-sétány mögötti részt teljesen felújították, a hangulatos, macskaköves utcákon színvonalas kávézók, éttermek sorakoznak.

A szállodától a központ, azaz a hajóállomás nincs közel, de bérelhetünk kerékpárt is a Marinában. Ez főleg nagyobbacska gyerekekkel jó opció, akik már maguk is tekernek, mert a vadiúj bringák között kevésnek van gyerekülése. Az viszont biztos, hogy minden gyerek imádni fogja, ha kisvonattal járjuk be a várost, és a hajókirándulást sem érdemes kihagyni. Mi a Vanyolai pincészet hajóján vendégeskedtünk: amíg egyik remek bort kóstoltuk a másik után, a gyerekek a hajóval és a tájjal ismerkedtek, ráadásul bemehetettek a kormányosfülkébe is.

A szálloda látványos fejlesztésekkel készült a nyári szezonra; a toronyépület legfelső szintjein megszépültek a folyosók és a szobák. A standard szobák a renoválás után superior kategóriájú minősítést kaptak, az alsóbb emeletek superior szobáiban pedig a fürdőszobák újultak meg. De kompletten felújították az apartmanokat, a szálloda összes szobáját síkképernyős tévével szerelték fel, megszépült a leginkább rendezvényekre használt Kelén terem, és kialakítottak egy Xbox-szobát is.

Mi vár a gyerekekre?

A gyerekek szórakoztatására pedig egy különleges mesevilágot igyekeztek életre kelteni a hotelben. A Danubius bükfürdői szállodájából már ismert sárkányos mesekönyv második része, Felhőhegyi Balázs: Sárkánykalandok II – Balatonfüred lovagjai című története elevenedik meg a közösségi terekben egészen interaktív részletekkel. A recepción, a játszószobában, az emeleti folyosókon és a kertben Zsibongócia, Rejtekfölde és Ármányföld titokzatos világa veszi körbe a gyerekeket, akik nyaralásuk alatt a fantáziadús mese főhőseinek kalandjait élhetik át. Ugrálhatnak Bolyhoskán, bekukucskálhatnak az Ó-fába, szép szavakkal hizlalhatják az Örömbödönt, felmászhatnak a Lomb-házba, beleülhetnek a széltölcsérbe, fagyizhatnak Fintorka fagyizójában, megleshetik a vakondlyukat, és egy térkép segítségével sárkánykeresésre is indulhatnak.

Kalandvár a kertben - Galériáért kattintson a képre!
Galéria: Balatonfüred Hotel Marina
Fotó: Danubius Hotels

A hatalmas kertben kellő mennyiségben találunk árnyékot, miközben játszótéren, kültéri fitneszeszközökön és labdajátékokhoz alkalmas pályákon vezetheti le a család minden tagja a folyton újratermelődő energiáit. Külön díj ellenében bérelhetünk lábbal hajtós buggy-t, van egy nagy, több részből álló trambulin és egy kalandvár is. A szálloda animátorai napközben különböző programokkal igyekeznek lekötni a gyerekeket - amikor mi ott voltunk, az egyik este például épp táncolni tanították őket. Ha pedig véletlenül esne az eső, irány a nagy beltéri úszómedence vagy a játszószoba. A szálloda egyébként a szülők ritmusérzékére is számít: hetente kétszer esténként élőzenés táncos bulit tartanak a kerti étterem teraszán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek