Gyermekfesztivállal és Fények Éjszakáival egészül ki az idei Virágkarnevál

Gyermekfesztivállal és Fények Éjszakáival egészül ki az idei Virágkarnevál

 

Egyhetes programsorozattal várja a látogatókat augusztus 15. és 21. között a 48. Debreceni Virágkarnevál, amely a reformáció emlékévéhez is kapcsolódik – írja az MTI.

Fotó: Debreceni Virágkarnevál / Facebook

Debrecen a virágkarnevál hetében számtalan programmal csalogatja a látogatókat, nekik köszönhetően ilyenkor megduplázódik a város lakossága.

A virágkarnevállal párhuzamosan augusztus 12. és 20. között rendezik meg Galiba Gyermekfesztivált. Ezenkívül – mivel tavaly az épületvetítések is nagy sikert arattak – ezért idén az idei Fények Éjszakái során már a Nagytemplom homlokzatát díszítik 3D mappinggel augusztus 15. és 19. között.

A rendezvény központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás lesz, amelyre Debrecen városa egy húszméteres, százezer friss dáliával kirakott sárkányfigurával készül. Az óriási virágkompozíciók hazai és külföldi - többek között spanyol, francia, kanadai és orosz - táncosok, hagyományőrző csoportok, olasz zászlóforgatók kíséretében haladnak végig Debrecen utcáin.

A felvonulás estéjén a Nagyerdei Stadion a Karneváléj című „arénashow"-nak ad otthont, amelynek 1700 fellépőjét tavaly húszezres közönség követte figyelemmel a nézőtérről. A kétórás műsorban megemlékeznek a reformáció elindulásának 500. évfordulójáról, de a program arra is utal majd, hogy Debrecen is pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre.

A Szent Koronát virágból már a múlt héten elkészítették, hogy a Hortobágyi Vágtán már láthassa a nagyközönségFotó: Debreceni Virágkarnevál / Facebook

A showműsorban fellép mások mellett Pápai Joci, Miller Zoltán, Feke Pál, Schell Judit, Kamarás Iván, Király Viktor és Linda, Palya Bea, Hajas Zsolt, Puskás Peti, Náray Erika, Janza Kata, Nagy Dániel Viktor, Stohl András, Majka, Stubendek Katalin, az Új Lovas Színház, valamint debreceni művészeti együttesek csaknem kétezer tagja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek