Mobilapp vezet el Eger titokzatos hőséhez

Mobilapp vezet el Eger titokzatos hőséhez.

Nem mindennapi kalandban lehet része, ha idén nyáron Eger városába látogat: július 10-től indul a hőskeresés. Az Eger Városi Turisztika Kft. által létrehozott legújabb Mistory történetben a város titokzatos hősének keresésére indulhat, és járhatja be a játék során a történelmi város legszebb pontjait.

Fotó: egrivar.hu

Sok nemes hősnek ad és adott otthont a gazdag múltú Eger városa, híres történelmi események helyszíne. Itt védte a várat Dobó István kapitány 1552-ben a török túlerő ellen, oldalán a vitézen küzdő egri nőkkel, és itt élt és alkotott háromszáz évvel ezután Gárdonyi Géza író is, aki az egri vár ostromáról szóló, számos nyelvre lefordított regényével sokat tett azért, hogy világszerte híre menjen Eger nemes lelkű lakóinak. Ők ketten a város számos hőse közül.

A sok ismert és elismert hős mellett azonban van még valaki, akinek nevét nem örökítették meg legendákban, énekekben vagy regényekben, azonban mégis igen jelentős személy a városban. De ki lehet ő? A titokzatos hős nyomába indulhatnak a bátor vállalkozók a Mistory legújabb játéktörténetével, mely július 10-től ingyenesen elérhető az applikáció Storykönyvtárában.

Az Eger Városi Turisztikai Kft. jóvoltából létrejött történetben a játékosok a rejtélyes hős után nyomozva, jószándékú egriek által segítve és rosszakarók elől rejtőzködve járhatják be a belvárost, ismerhetik meg annak legszebb pontjait és nevezetességeit. A keresgélés során olyan érdekességeket is megtudhatnak a városról, mint hogy milyen szerepe volt Eger történelmében négyszáz ökörnek, hogy miért épült a belvárosnak háttal a szerb templom, de felfedezhetik azt is, hogy hol fut az ország legkülönlegesebb vasútvonala.

Eger az Eszterházy Károly Egyetem Varázstornyából fényképezveFotó: Komka Péter / MTI

A Mistory városi kalandjáték applikáció már indulásakor sikeres fogadtatásra talált: 2015-ben elnyerte a Microsoft Imagine Cup világdöntőjének közönségdíját Amerikában. A játék azóta is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és egyre szélesebb közösségnek nyújt aktív szabadidős kikapcsolódási lehetőséget. A mobilapp letölthető történetei közül az Eger hőse című story az első folyamatosan elérhető, nem a főváros területén játszódó történet.

A játék ingyenesen letölthető az App Store-ból és Google Play Áruházból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek